Kifordított zubbonyban

2017. 05. 17., sze - 14:51
Zsaru Magazin

Szemfüles szomszéd, gyors járőrök és egyikük kifordított kabátja is kellett ahhoz, hogy kattanhasson a bilincs két betörő csuklóján. A nyomozók további betörésekért is elszámoltatták a két férfit.

A Budapest XXI., Tejút utca egyik lakója április 18-án délelőtt észrevette, hogy a szomszédja ajtajánál két férfi matat. Értesítette a rendőrséget, és a csepeli egyenruhások rögvest indultak is. Elsőként Kocsis Adrienn törzsőrmester, baleseti helyszínelő ért oda.

– A bejelentő megmutatta, honnan lehet a lépcsőházba bejutni, és azt is, melyik lakásról van szó – beszél az esetről a helyszínelő.

– Simon Lajos próbaidős őrmester pattant ki először a kocsiból – folytatja Tóth Kristóf őrmester, járőr. – Észrevehették a bűnözők, mert kettéváltak, a jászapáti P. Attila Zoltán (25) a lépcsőházban találta szembe magát a kollégámmal. Előállítottuk a rend­őrkapitányságra.

 

M. Károly

 

Kocsis Adrienn szúrta ki rikító zöld dzsekit viselő társát, aki egy másik kijáraton menekült.

– Épp takarásban voltam, utánaeredtem – mondja a törzsőrmester. – Kifordítottam a zubbonyomat, és ráhúztam a fegyverre meg a taktikai övre, hogy ne legyek feltűnő. A Jupiter utcában biztonságban érezte magát, lassított. Rádión szóltam a kollégáimnak, Győri Ferenc főtörzsőrmesternek és Veress Miklós főtörzszászlósnak, hogy követem a férfit. Amint meglátta a járőrautót, bevárt egy nőt, és úgy tett, mintha vele lenne. A kollégák feltartóztatták. A fővárosi M. Károly (44) zsebeiben egy zárfésűt, zöld növényi törmelékkel töltött cigarettát és egy Renault kulcsát találtuk.

 

Kocsis Adrienn törzsőrmester és Tóth Kristóf őrmester 

 

A nyomozók ellenőrizték, M. Károly nevén van egy Renault Mégane. A kerületi rendszámfelismerő rendszer pedig tökéletes képet rögzített a kocsiban ülő kettősről, amikor Csepelre érkeztek a betörés előtt.

– Két utcával arrébb észrevettük a járművet – magyarázza Kónya Mária Andrea őrmester, nyomozó. – Több zálogjegyet, betörőszerszámokat, illetve edényeket, dísztárgyakat és faliórát találtunk benne. M. Károly a kihallgatáson elmondta, nem először jött betörni a kerületbe: 2016 júliusában egy Kiss János altábornagy utcai lakásból 50 ezer forintot vitt el. Az ügy aktái szerint onnan a sértett laptopja is eltűnt.

Kónya Mária Andrea őrmester 

 

P. Attila is beismerte a betörési kísérletet. Azt is megosztotta a nyomozókkal, hogy M. Károly korábban zárfésűk készítéséből élt. Április 21-én újabb információkkal gazdagodtak a zsaruk. Egy telefonáló szerint P. Attila anyjának belvárosi, Váci utcai lakásában több lopott tárgy van.

– Itt további porcelánokat és gobelinképeket találunk – sorolja a nyomozó. – Egy mosonmagyaróvári betörés után vittek el hasonló csecsebecséket április 13-án. P. Attila abban a városban él a barátnőjével. Felvettük a kapcsolatot a mosonmagyaróvári kollégákkal. Jelenleg lopás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás ellenük, a bíróság április 20-án elrendelte előzetes letartóztatásukat. A másik két ügy egyesítése folyik.

FERENTZI TÜNDE

FOTÓ: SEBESTYÉN, rendőrség


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályaorientációs nap Tiszalökön

Az egyenruhások a rendezvény ideje alatt kötetlen beszélgetések során felhívták a gyerekek figyelmét a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésre.

 

Lopott, csalt, garázdálkodott

Békéscsabán és Szegeden történt bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést a rendőrség egy békéscsabai férfi ellen.

 

Lopás miatt keressük

Az angyalföldi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Illegális migránsok egy macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három férfi Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Színesfémet lopott

Éppen egy komlói telephelyről lopott alumínium lemezeket egy férfi, amikor összetalálkozott a tulajdonossal.