Kórházi dráma

2017. 04. 26., sze - 11:25
Zsaru Magazin

A sürgősségi osztály orvosát ütlegelték egy hatvani család tagjai a városi kórházban április 6-án este. A zsaruk tíz percen belül ott termettek.

Felfokozott hangulatban érkezett egy család a hatvani kórházba. Egy két hónapos, lázas csecsemő ellátásához keresték az ügyeletes orvost. Csengettek az ajtón, de a türelem nem tartozott az erősségeik közé.

 

– Néhány percet kellett volna várniuk, de mivel azonnal nem nyílt az ajtó, hangoskodni kezdtek – magyarázza Eck Gáborné alezredes, a Hatvani Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

 

A szomszédos rendelőből kiment hozzájuk az orvos, és higgadtságra szólította fel a hőzöngő családtagokat.

 

– Az orvos, amint látta, hogy a nővér elindult a családtagok felé, visszatért a saját feladataihoz – ismerteti az alezredes. – Azonban a felbőszült hozzátartozók továbbra is hangos szóval kifogásolták az ellátást és annak lassúságát, veszekedni kezdtek az asszisztenssel. A doktor ismét nem állhatta a váróból érkező hangzavart, kiment, majd erőteljesebben intette csendre őket. A család idősebb férfi tagja, B. János (61) erre a mellkasán megragadva lökte el az orvost, aki igyekezett a támadást elhárítani. Aztán B. János segítségére sietett a fia is, mint később kiderült, a csecsemő édesapja, B. András (24). Ököllel ment neki az orvosnak, arcul csapta, ettől az idősebb felmenő is bátorságot nyert, és csatlakozott hozzá. A doktort öt-hat alkalommal ütötték meg, miközben a fiatalabb férfi édesanyja, Sz. Mária Magdolna (61) igyekezett a sértett kezét lefogva a védekezését megakadályozni.

 

 


Begyűjtött családtagok

 

A háromfős csapattal együtt voltak még ketten, akik az ütlegelésben nem vettek részt, ők csak a beteg gyermekkel foglalkoztak. A támadásnak a hangoskodásra felfigyelő kórházi dolgozók és a várakozó betegek vetettek véget. A járőrök tíz percen belül a helyszínre érkeztek, és elfogták a családtagokat, megakadályozva a további atrocitást. A bántalmazott orvosnak súlyos sérülése keletkezett. Az arcát, illetve az egyik ujját fájlalta. Úgy emlékezett, hogy a támadás közben a rendelője felé hátrált, de a tanúk elmondása szerint leütötték, és egy rövid időre elveszthette az eszméletét. A két férfi és a nő tagadja a bántalmazást, a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen is panaszt tettek.

 

Mindhármukat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének, továbbá a két férfit súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt is kihallgatták a hatvani nyomozók. A bíróság döntésének értelmében a gyanúsítottak a továbbiakban szabadlábon védekeznek.

 

 

FENYVESI BEÁTA
FOTÓ: HMRFK


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Öt pakisztáni férfi egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Kamionban bújt meg

Egy külföldi férfi próbált meg jogellenesen bejutni Magyarország területére.

 

Elfáradtak, ezért biciklit loptak

Vendégségből hazafelé tartva egy ruzsai ház melléképületéből lopott kerékpárokat egy szatymazi férfi és párja. A rendőrök Üllésen fogták el a feltételezett elkövetőket.