Kórházi dráma

2017. 04. 26., sze - 11:25
Zsaru Magazin

A sürgősségi osztály orvosát ütlegelték egy hatvani család tagjai a városi kórházban április 6-án este. A zsaruk tíz percen belül ott termettek.

Felfokozott hangulatban érkezett egy család a hatvani kórházba. Egy két hónapos, lázas csecsemő ellátásához keresték az ügyeletes orvost. Csengettek az ajtón, de a türelem nem tartozott az erősségeik közé.

 

– Néhány percet kellett volna várniuk, de mivel azonnal nem nyílt az ajtó, hangoskodni kezdtek – magyarázza Eck Gáborné alezredes, a Hatvani Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

 

A szomszédos rendelőből kiment hozzájuk az orvos, és higgadtságra szólította fel a hőzöngő családtagokat.

 

– Az orvos, amint látta, hogy a nővér elindult a családtagok felé, visszatért a saját feladataihoz – ismerteti az alezredes. – Azonban a felbőszült hozzátartozók továbbra is hangos szóval kifogásolták az ellátást és annak lassúságát, veszekedni kezdtek az asszisztenssel. A doktor ismét nem állhatta a váróból érkező hangzavart, kiment, majd erőteljesebben intette csendre őket. A család idősebb férfi tagja, B. János (61) erre a mellkasán megragadva lökte el az orvost, aki igyekezett a támadást elhárítani. Aztán B. János segítségére sietett a fia is, mint később kiderült, a csecsemő édesapja, B. András (24). Ököllel ment neki az orvosnak, arcul csapta, ettől az idősebb felmenő is bátorságot nyert, és csatlakozott hozzá. A doktort öt-hat alkalommal ütötték meg, miközben a fiatalabb férfi édesanyja, Sz. Mária Magdolna (61) igyekezett a sértett kezét lefogva a védekezését megakadályozni.

 

 


Begyűjtött családtagok

 

A háromfős csapattal együtt voltak még ketten, akik az ütlegelésben nem vettek részt, ők csak a beteg gyermekkel foglalkoztak. A támadásnak a hangoskodásra felfigyelő kórházi dolgozók és a várakozó betegek vetettek véget. A járőrök tíz percen belül a helyszínre érkeztek, és elfogták a családtagokat, megakadályozva a további atrocitást. A bántalmazott orvosnak súlyos sérülése keletkezett. Az arcát, illetve az egyik ujját fájlalta. Úgy emlékezett, hogy a támadás közben a rendelője felé hátrált, de a tanúk elmondása szerint leütötték, és egy rövid időre elveszthette az eszméletét. A két férfi és a nő tagadja a bántalmazást, a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen is panaszt tettek.

 

Mindhármukat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének, továbbá a két férfit súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt is kihallgatták a hatvani nyomozók. A bíróság döntésének értelmében a gyanúsítottak a továbbiakban szabadlábon védekeznek.

 

 

FENYVESI BEÁTA
FOTÓ: HMRFK


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam