Magukra nyitották a rácsot

2017. 05. 17., sze - 14:41
Zsaru Magazin

Két kábítószer-kereskedőt fogtak el május első napjaiban a józsefvárosi rendőrök. A súlyos vasrács és a nagy testű kutya sem védte meg a dílereket.

Április elején a józsefvárosi rendőrök észrevették, hogy egy korábbról már jól ismert drogárus bukkant fel a kerületben. A fővárosi V. Roland (34) nemrég szabadult, nem volt hol laknia, egy régi barátjának párja, a budapesti B. Tünde (45) fogadta be.

 

Újrakezdte a drogárusítást 

 

– A nyomozás során beszerzett információink szerint a férfi és a nő együtt árulták az utcákon csak Kristály néven ismert, metamfetamint tartalmazó, kábítószernek minősülő anyagot – mondta Nagy Béla főtörzszászlós, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság akciócsoportjának vezetője. – Több, velük üzleti kapcsolatban levő fogyasztót is sikerült azonosítani, akikkel szemben kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottunk eljárást. A náluk talált kábítószergyanús anyagot, melyről egyértelműen azt állították, V. Rolandtól és B. Tündétől vették, lefoglaltuk, igazságügyi vegyész szakértő elemzi majd pontos összetételét, hatóanyag-tartalmát.

A józsefvárosi zsaruk természetesen be akarták zárni a drogboltot. Május 1-én este már intézkedni akartak a két kábítószerárussal szemben, de azok óvatosabbak lettek, súlyos vasráccsal védték a drogüzletként szolgáló lakás bejáratát. Egy nagy testű kutya is volt a lakásban, ezért a rendőrök úgy döntöttek, inkább másnap, nappali fényviszonyok mellett fogják el az árusokat.

 

Vásárolókat is elfogtak a zsaruk

 

– Egy vasrács leszerelése, nyitása időigényes, hangos, nem lehet szó meglepetésszerű intézkedésről, ez az idő pedig elegendő lehet arra, hogy a lakásban tartózkodók megszabaduljanak a bizonyítékoktól – folytatta Nagy Béla főtörzszászlós. – Meg kellett várnunk, hogy maguk nyissák ki a rácsot, ekkor léptünk akcióba. A kutyát sikerült kicsalogatni és megkötni. A lakásban több tízezer forintnyi készpénz mellett 7,6 gramm kábítószergyanús anyagot foglaltunk le, melyet igazságügyi szakértő vizsgál meg. B. Tündét és V. Rolandot elfogtuk, mindketten beismerték a bűncselekményt, de a másikra hárították a drogbolt üzletvezetői szerepét. Velük szemben kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságon. A bíróság május 4-én elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Végh Attila

Fotó: Erdei Mihály

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

ALFONZ: új személyleírási rendszer

Tudomány- és szakterületek együttműködésével, közel ötéves kutató-, tervező- és alkotómunka eredményeképpen megújult a személyleírási rendszer.

 

Elfajult családi veszekedés

A budapesti nyomozók vádemelést javasolnak annak a férfinak az ügyében, aki tavaly októberben nyakon szúrta élettársát.

 

Kábítószert termesztett

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói elfogtak egy férfit, akinek az autójában és később a lakóhelyén kábítószergyanús növényi törmeléket és növényeket találtak.