Összefogással a gyógyulásért

2017. 01. 11., sze - 09:46
Zsaru Magazin

Jótékonysági koncertet szervez 2017. január 17-én 18 órai kezdéssel az Újszínházban D. Tóth Norbert főtörzsőrmester a Teréz körúti robbantásban megsérült két rendőr felépülésének megsegítésére.

A BRFK intézkedéstaktikai osztályának kiképzője már korábbi munkahelyén megismerkedett a robbantásban megsérült rendőrnővel. Rendszeresen tartják a kapcsolatot, figyelemmel kíséri a felépülését.

 


A szervező, D. Tóth Norbert főtörzsőrmester

 

– Már korábban is szerveztem gyűjtést bajba jutott embereknek. Felmerült bennem a gondolat, hogy anyagilag, de főként lelkileg támogathatnánk a sérült rendőrkollégák gyógyulását. Sok embert ismerek a művészvilágból, így adta magát a dolog – mondta a főtörzsőrmester.

 

Elsőként a Bulldózer Zene­-kar frontemberével, Demeter Györggyel osztotta meg ötletét.

 

– A kérés nyitott fülekre talált, Gyuri lett a koncert művészeti vezetője – folytatta D. Tóth Norbert. – Az ő és más barátaim segítségével olyan ismert művészek vállalták a fellépést, mint Tóth Vera, Vikidál Gyu­la, Szolnoki Péter, Varga Miklós, Bach Szilvia. Az este folyamán meghallgathatjuk a Bulldózer, a B52 dalait, és Szabina kedvenc együttesét, a DSP-t is sikerült színpadra csábítanom. A koncert műsorvezetője Harsányi Levente és Horváth Éva lesz. A művészek egytől egyig ingyen vállalták a szereplést. A bevételt az Alter-Ego Alapítvány kezeli, a színház járulékos költségein felül befolyt összeget átutalják Szabina és Laci bankszámlájára. Az alapítvány nyitott egy számlaszámot, melyre további támogatást várunk azoktól, akiknek lehetőségük van rá. Nagyon jó érzés látni, hogy a művészek, kollégák, barátok és rokonok összetartása páratlan. Biztos vagyok benne, sokat jelent nekik az anyagi segítség, de ismerem őket: az, hogy sok ember együtt érez velük, lelkileg nagy erőt ad a gyógyulásukhoz. A rendezvényre eddig többnyire kollégák váltottak jegyet, de civilek is érdeklődnek az esemény iránt. A koncertre belépők még kaphatók, bízom benne, hogy telt ház előtt tarthatjuk meg az előadást – összegzett a szervező.

 

A rendőrök megsegítésére rendezett koncert belépőjegyének ára: 5000 Ft/fő. Belépők az Újszínház jegyirodájában, a www.ujszinhaz.hu, a www.jegy.hu oldalakon és D. Tóth Norbert főtörzsőrmesternél (+36-30-435-5283) vásárolhatók. A két kolléga részére létrehozott bankszámlaszám: CIB Bank 10700419-67327591-51200002.

 

 

FENYVESI BEÁTA
Fotó: Vezda, André

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Díjazott négylábúak és vezetőik

Kiemelkedő munkájukért tárgyjutalomban részesített a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője két szolgálati ebet és vezetőiket az összevont megyei kutyás képzésen.

 

Idős asszonyon segítettek

A rendőrök a mentők kiérkezéséig takarókkal melegítették a bissei nőt, és teát is főztek neki.

 

Lebukott az orvvadász

A szentendrei rendőrök egy 41 éves férfit fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként.

 

Nyomkövetők

Csak a nyomokat kellett a hóban követniük a putnoki rendőröknek, hogy eljussanak a kerékpártolvajokhoz.