Oszkár, nagy kár

2015. 04. 29., sze - 10:01
Zsaru Magazin

Díjazta a nőket, de nem örült, aki ezt az Oszkárt megkapta. Sokba került. Négy nő jelentette föl: szerelemmel, házassággal, gyors pénzgyarapodással kecsegtetve több millió forintot csalt ki tőlük.

– G. Oszkár (64) egy internetes randevúoldalon ismerkedett meg ötven év körüli nőkkel, bizalmas kapcsolatot létesített velük, majd változatos indokokkal különböző öszszegeket vett át tőlük – beszél a szenior amorózó módszeréről Balogh Kármen főhadnagy, a  XIV. Kerületi Rendőrkapitányság vizsgálója. – Az első feljelentést 2013. április 23-án kaptuk: G. Oszkár egy ócsai nőtől hárommillió forintot kért kölcsön, visszafizetését halogatta, később már nem is reagált a a sértett megkereséseire. A második bejelentés 2013 szeptemberében jött, a károsult számításai szerint 24 millió körüli összeggel maradt adósa az internetes lovag, aki még feleségül is vette, bár az összeköltözés végül elmaradt. A harmadik feljelentő 2014. január 28-án fordult hozzánk, őt a gyanú szerint hatmillió forinttal rövidítette meg a férfi.

 

Balogh Kármen főhadnagy: G. Oszkár ellen négy nő tett feljelentést

 

A nyomozás adatai szerint G. Oszkár egy 15 éve készült fotójával szerepelt a társkeresőn, az ott megismert nőknek minden esetben tehetős pénzemberként mutatkozott be. Igyekezett minél jobb benyomást kelteni partnereiben, befektetésekből származó extranyereségekkel hitegette őket, jól menő ingatlankereskedelméről, több ingatlan tulajdonjogáról beszélt – a földhivatal egyről sem tudott. A feljelentők szerint a kapcsolatuk elején gavallérként viselkedett, étterembe, külföldi utazásra vitte őket. A magabiztos, uralkodó lelkialkatú férfi a pénzkölcsönökhöz különböző sztorikkal rukkolt elő: hol likviditási zavarra hivatkozva kért főúri könnyedséggel néhány milliót, hol közös lakásvásárlási terveket szőtt kiszemeltjével. Ha kölcsönadási szerződés írásáról esett szó, nagyvonalúan lesöpörte az ötletet az asztalról: „Ugyan már, Ágikám, vagyunk mi olyan viszonyban, nem?” A pénzhez jutás érdekében komoly színjátékra is képes volt: második áldozatát feleségül vette. A budapesti nő több tízmillió forintot adott neki új, közös otthonuk finanszírozására, ám a beígért rózsadombi családi fészek megvétele váratott magára, az elégedetlenkedő nejnek végül be kellett érnie egy 7,5 millió forintos lakással a józsefvárosi Práter utcában. Más esetben a férfi profi hazardőrnek hazudta magát, mágikus kombinációkra, szisztémákra hivatkozva ígérte az átvett pénz gyors megfialtatását.

 

Internetes hirdetések útján ismerkedett

 

– Utánajártunk, G. Oszkár kicsalt-e pénzt más nőktől is – folytatja Balogh Kármen főhadnagy. – A XVII. Kerületi Rendőrkapitányságon ismerősen csengett a neve, ott 2012 őszén jelentette egy asszony. Jelzáloghitelt vett föl a lakására, a kapott 4,5 millió forintot átadta a férfinak, aki néhány százezer forintot visszaadott, a többi pénzzel nem számolt el. Egyesítettük az ügyeket, és április 13-án lezártuk a vizsgálatot. G. Oszkárt kétrendbeli, nagyobb összegre és kétrendbeli, jelentős összegre elkövetett csalás bűntettével gyanúsítjuk, szabadlábon védekezik.

A kapcsolatszédelgő továbbra is kínálja magát az internetes randevúoldalon.

SZILÁGYI ATTILA

FOTÓ: BARTALUS LAURA


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam