Pöfögve jött Peti álma

2017. 04. 20., cs - 13:18
Zsaru Magazin

Peti nyolcéves, a székesfehérvári Vízivárosi Általános Iskola speciális képességfejlesztést adó 1/C osztályának tanulója. Mindene a rendőrség, a szolgálati ágak közül különös bizalmat szavazott a lovasoknak és a motorosoknak.

Március 27-én délelőtt két rendőr és ugyan nem két ló, de több mint kétszáz lóerő ügetett be Peti sulijába. A kisfiú szüleinek kérésére a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság autópálya-alosztályának járőrei hozták el megmutatni szolgálati motorkerékpárjaikat a testület mit sem sejtő ifjú rajongójának.

 

Peti régi rajongója a rendőrmotoroknak

 

– A nem várt találkozástól Peti annyira megilletődött, hogy egy darabig szólni sem tudott – mesélt a jól sikerült meglepetésről a fiú anyukája. – A rendőrök előbb azt hitték, megijesztették hirtelen felbukkanásukkal, megkérdezték tőle, hogy fél-e, de Peti rövid úton tisztázta a dolgot: nincs mitől félnie, ő a jó oldalon áll. Nem lódított, nagyon szabálykövető fiú, környezetét is folyton a normák betartására unszolja, aki eldob egy papír zsebkendőt, vagy átmegy a sárgán, az szigorú szemlélete szerint már félig bűnöző.

 

Csoporttársairól sem feledkeztek meg

 

Petit és osztálytársait meg is ajándékozták a zsaruk, a szirénázás múló élménye mellé maradandó rendőrereklyéket is adtak: a kis csoport jelentősen gyarapodott fényvisszaverő hátizsákokkal, baleset- és bűnmegelőzési mesekönyvekkel, bringás térd- és fejvédőkkel. Peti több rendőrös baseballsapkát is kapott, ruhatárában nem ez lesz az első kincstári textília: hivatásos rendőr nagybátyja már megajándékozta egy igazi rendőrségi pólóval. A fiú vágya, hogy a csillagok üdvös együttállása esetén kaphasson majd karjelzést is a becses ruhadarabra.  

Szilágyi Attila

Fotó: FMRFK

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Időutazás a Főkapitányságon

Az 1950-es évekbe repítette vissza az érdeklődőket a Spiegler Tibor r. főtörzszászlós, helytörténeti gyűjtő által összeállított kiállítás.

 

Múzeumi séta

A Rendőrmúzeum  2017. október 25-én 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Híres rendőrökről” című temetői kulturális sétadélutánjára.

 

Elismerések Csongrád megyében

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapjának 61. évfordulója alkalmából az országos elismerésekhez gratulált, majd megyeieket adott át Dr. Lukács János rendőr dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2017. október 20-án.

 

Elismerésben részesültek

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott ünnepségen több, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó munkatársunk részesült elismerésben.

 

Baleset az 5-ös számú főúton

Baleset miatt félpályás útlezárásra kell számítania a közlekedőknek az 5-ös számú főúton a pálmonostori bekötőút és Kistelek között.