Pont úgy, mint a nagyok

2017. 01. 11., sze - 10:10
Zsaru Magazin

Az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága (ORFK OBB) immáron harmadik alkalommal szervezte meg Mini KRESZ-feszt elnevezésű közlekedésbiztonsági rendezvényét.

Seregnyi általános iskolás önfeledt kacaja töltötte meg élettel december 14-én a terézvárosi MiniPoliszt, ahol az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága (ORFK OBB) immáron harmadik alkalommal szervezte meg Mini KRESZ-feszt elnevezésű közlekedésbiztonsági rendezvényét.

 


Egy ujjnyomat és szabad az út

 

A főváros központjában található MiniPolisz egy olyan különleges inter­aktív kiállítás, ahol a kicsik egy gyerekméretű kisvárosban bújhatnak bele a felnőttek bőrébe, és kipróbálhatják magukat a nagyok világában. Szinte mindent megtalál itt az apró látogató, legyen szó postáról, orvosi rendelőről, autószerelő műhelyről vagy éppen rendőrségről. Az állomásokon a gyermekek tesztelhetik magukat, a KRESZ-parkban különböző járművek vezetőiként a közlekedés aktív résztvevőivé válhatnak, és megtanulhatják a közúti közlekedés őket érintő főbb szabályait.

 

Ebbe a kisvárosba szervezett általános iskolai alsó tagozatos diákoknak évzáró közlekedésbiztonsági rendezvényt az ORFK OBB, karöltve a Budapesti és a Pest Megyei Rendőr-főkapitánysággal, a katasztrófavédelemmel és a Vöröskereszttel.

 


Berzai Zsolt alezredes

 

– A fővárosi és Pest megyei nebulók így nem iskolai előadáson, hanem játékos módon tudják elsajátítani a nélkülözhetetlen ismereteket: a közlekedési szabályokat vagy az újraélesztés lépéseit, amit később a való életben is hasznosíthatnak – mondta Berzai Zsolt alezredes, az ORFK kiemelt főreferense.

 


A végén minden kötelező felszerelés a helyére került

 

A rendezvény köszöntőjét követően az esemény házigazdája, Vida Péter színművész irányította el a csoportokat az állomásokra. A kicsik ezúttal igazi rendőrökkel próbálhatták ki a KRESZ-parkot, ahol figyelmesen követték az egyenruhások utasításait, míg egy másik állomáson a kerékpárok kötelező felszereléseiről tudhattak meg többet. A kreatív bokszban rajzos feladatok vártak a gyermekekre, fekete-fehér közlekedési táblákat, szituációkat ábrázoló képek kaptak színes külsőt az apróságok által. A „rendőrségen” kialakított előállító helyiségben kacagó diákok sokasága fordult meg, mind önként vállalták a rács mögött töltött másodperceket, ahonnan korábban levett ujjnyomatuk felmutatásával azonnal távozhattak. A Vöröskereszt munkatársai az orvosi szobában tanították meg az újraélesztés módszerét, míg a tűzoltóknál vízsugárral segédkeztek a kicsik egy kigyulladt épület oltásában. Az ebédet követően meglepetés koncerttel zárult az esemény, Gubás Gabriella színész-énekesnő előadása után pedig kis villogókkal és sok-sok újonnan megszerzett, hasznos ismerettel távozhattak a nebulók.

 


A kicsik segítségének hála, a bábu túlélte

 

 

HARLE SZILVIA
FOTÓ: ANDRÉ ILDIKÓ


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Barátságból kórház

Baráti összejövetelen, előzetes szóváltást követően bántalmazta ismerősét egy helybeli férfi Sándorfalván. A gyanúsított ellen életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás.

 

Vádemelési javaslat

Négy napon belül elfogták a rendőrök azt a férfit, aki próbaútra vitt el egy autót, de „elfelejtette” visszavinni.