Szekercével vágott vissza

2017. 06. 07., sze - 10:59
Zsaru Magazin

Visszavágott őt bántalmazó adósának egy biatorbágyi férfi. Szó szerint: többször sújtott le szekercével a sértett fejére és testére.

Csapást mértek a biatorbágyi Ürgehegy békéjére május 13-án a haragosok. A Pest megyei rendőrök rövid időn belül elfogták a kintlévőség-kezelésből egyesre vizsgázó helyi támadót, K. Gábort (42).

– Először reggel jelent meg Biatorbágy külterületén, az Ürgehegy településrészen fekvő ingatlannál a későbbi gyanúsított. A 49 éves férfi egy negyedmilliós számlatartozás miatt tett korántsem barátságos látogatást, a szóban forgó összeget egy közüzemi szolgáltató rajta követelte, de nézete szerint azt a másik fél halmozta fel. Fizetésre szólította fel ismerősét, aki elutasította az erőszakos ultimátumot, kipaterolta telkéről az érkezőt, és hogy nyomatékot adjon felszólításának, egy balta fokával az oldalán megütötte az eljárás jelenlegi gyanúsítottját, akinek zúzott sérülései keletkeztek – mondta el Sipos Péter főhadnagy, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának fővizsgálója.

A későbbi események azt mutatják, hogy K. Gábor sérülései nem voltak súlyosak, esti viszontválaszának kivitelezé­sé­ben cseppet sem gátolták. Nyolc óra környékén visszament a reggeli bántalmazóhoz, az újabb tárgyalásra már ő sem csupán a józan szó erejével érkezett. Egy szekercét vitt magával, és az éppen kerítésjavításon munkálkodó haragosát minden teketóriázás nélkül többször fejbe is verte.

– A sértett koponyáján az orvosok három, közel arasznyi vágott sérülést láttak el, a férfi koponyacsontjából egy darab letört – folytatta Sipos Péter főhadnagy. – Miután az ütések hatására a 49 éves férfi a földre került, K. Gábor a lapockáját és a végtagjait csapkodta a szerszámmal. Zúzott-vágott sérüléseket okozott, eközben ki is mondta, mi a célja a brutális támadással: meg akarta ölni ellenlábasát. A vert helyzetbe került megtámadott ígéretet tett a tartozás kiegyenlítésére, így a gyanúsított abbahagyta a bántalmazást, és távozott a helyszínről. A véres szekercét egy dűlőútnál kidobta autójából, ezt később megtaláltuk, ruháit elégette. A mentők a Szent János Kórházba vitték a sérültet, akinek vallomása alapján a támadót még az este folyamán otthonában elfogtuk. Cselekményéről azt vallotta: megelőző stratégia gyanánt alkalmazta, nem akarta magát kitenni többször olyan támadásnak, amit reggel elszenvedett, inkább ő lépett fel agresszorként. Előállítottuk a főkapitányságra, őrizetbe vettük, emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indítottunk ellene eljárást, a bíróság május 16-án házi őrizetét rendelte el.

Szilágyi Attila

Fotó: Sebestyén, Rendőrség


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt ügyek: „Gyalogkakukk”

Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy férfival szemben, aki egy motort és két autót akart elkötni, hogy sajátjához eljusson.

 

Megtalálták

Az összefogás és a kitartó kutatás eredményeképpen időben rátaláltak a Laskodról eltűnt férfira.

 

Lóháton a Balaton északi partján

A Készenléti Rendőrség és a Balatonkenese Rendőrőrs lovas járőrei együtt teljesítettek szolgálatot Balatonalmádi illetékességi területén.