Tűzbe mentek

2017. 01. 19., cs - 14:53
Zsaru Magazin

Hazafelé tartott december 24-én délután Török-Buzásné Juhász Judit százados és Török-Buzás Péter őrnagy gyermekeikkel, amikor egy lángoló karácsonyfát pillantottak meg az egyik lakás ablakában.

– A kislányom kérésére tettünk egy kört a városban hazafelé menet, mivel imádja a kivilágított utcákat, ablakokat – mondta Török-Buzásné Juhász Judit százados, az Ózdi Rendőrkapitányság szabálysértési főelőadója. – Az Árpád vezér úton haladtunk, és figyeltük az ablakok díszeit, amikor egy lángcsóvát láttam az egyik helyen. Azonnal szóltam a férjemnek, aki megállt, kipattantunk a kocsiból, és láttuk, hogy ekkor már a függöny is lángra kapott. Miközben ő próbált bejutni a lépcsőházba, én elvittem a gyerekeket a közelben lakó szüleimhez, hogy biztonságba helyezzem őket, majd visszahajtottam a házhoz.

 

 

– Miután bejutottam, felszaladtam az első emeletre, ahol az ajtó nyitva volt – vette át a szót Török-Buzás Péter őrnagy, az Ózdi Rendőrkapitányság közrendvédelmi alosztály vezetője. – Belépve, az előszobában egy fiatal nőt és egy kutyát láttam, szóltam neki, hogy menjenek ki. A fürdőben pedig egy idős asszonyt pillantottam meg, aki éppen vizet engedett egy lavórba, hogy eloltsa a tüzet. Mivel karácsonyfaizzó is volt rajta, mondtam, hogy nem szabad vízzel leönteni, és átkísértem a lakásból az egyik szomszédhoz, aki a mozgást hallva kinézett. A szoba ajtaját becsuktam, hogy minél kevesebb oxigént kapjon a tűz, és a főkapcsolóval áramtalanítottam a lakást. Ezután lementem a ház elé, és hívtam a tűzoltókat, mentőket és a váltásparancsnokot, a feleségemet pedig megkértem, hogy várja meg a segítséget, és igazítsa őket útba. Amikor felmentem, a nyugdíjas asszony már megint a fürdőszobában töltötte a lavórt, ezért ismét kikísértem a lakásból. A tűzoltók pár perc alatt megérkeztek, és megfékezték a tüzet.

– Mint kiderült, a műfenyőre csíptetős gyertyatartót raktak, majd miután meggyújtották a gyertyát, nem maradtak végig a szobában – tette hozzá a százados. – Miután a fa kigyulladt, eldőlt, neki az ablaknak, így kapott lángra a függöny is. Szerencsére senki sem sérült meg.

 

FERENTZI TÜNDE

FOTÓ: RENDŐRSÉG


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt ügyek: „Gyalogkakukk”

Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy férfival szemben, aki egy motort és két autót akart elkötni, hogy sajátjához eljusson.

 

Megtalálták

Az összefogás és a kitartó kutatás eredményeképpen időben rátaláltak a Laskodról eltűnt férfira.

 

Lóháton a Balaton északi partján

A Készenléti Rendőrség és a Balatonkenese Rendőrőrs lovas járőrei együtt teljesítettek szolgálatot Balatonalmádi illetékességi területén.