Tűzbe mentek

2017. 03. 29., sze - 11:49
Zsaru Magazin

Lángok csaptak fel egy váci társasházban március 17-én este. Az égő épülethez körzeti megbízottak értek ki elsőként. Felmérve a veszélyt azonnal a bent rekedtek mentésébe kezdtek.

A talpraesett zsarukat a tűz sem állította meg, ha szolgálatteljesítésről van szó, hibátlanul vizsgáztak bátorságból és emberségből. Öt embert mentettek ki, annyit, mint a tűzoltók. A szirénás egységek precíz összedolgozásának köszönhetően senki sem sérült meg.

– Egy Dr. Csányi László körúti épület második emeletén lángolt egy lakás – beszélt a mentőakcióról Kürtössy Aladár főtörzsőrmester. – Egy középkorú férfi a földszinten elmondta, ő az ingatlan tulajdonosa, az élettársa, a lánya és több szomszéd is a házban van.

 

 

– Kollégámmal berohantunk, már a lépcsőházban gomolygott az összefüggő és átláthatatlan füst – veszi át a szót Frankó Zoltán törzsőrmester. – Az égő lakás ajtaján kétméteres lángoszlop csapott ki, elzárva a továbbhaladást. A folyosón ült egy középkorú nő, tizen­éves lánya az ölében feküdt. Mindketten sokkos állapotban voltak, késlekedés nélkül kihoztuk őket az épületből.

Mire kikísérték őket az utcára, újabb rendőri egység futott be. A „tűzkeresztségen” már átesett tiszthelyettesek visszamentek a házba, és a második, majd az első emeletről egy-egy nőt, utóbbi szintről egy fiatalembert is kitámogattak a szabad levegőre. Iván Sándor és Bőcs Norbert főtörzsőrmesterek az elektromos tűzvédelmi kapcsolót is felkutatták a sűrű füstben, és áramtalanítottak.

A zsaruk teljes útlezárást alkalmaztak, biztosítva a felvonulását az időközben értesített tűzoltóknak. Kürtössy főtörzsőrmester a rendőrautó hangosbeszélőjén át a harmadik emeleti, a lépcsőházon keresztül ki nem menekíthető lakókat nyugtatta meg. Tanácsolta nekik, hogy álljanak az ablakhoz, orruk-szájuk elé tegyenek bevizezett ruhát. A tűzoltók emelőkosaras autójukkal az erkélyen keresztül további két lakót, légzőkészülékkel a házból másik három embert mentettek ki, majd megfékezték a lángokat.

A zsaruk átvizsgálták az épületet, és megbizonyosodtak róla, hogy senki nem maradt bent. Az elektromos művek és a gázszolgáltató szakemberei ellenőrizték a közműveket. A mentők három füstmérgezettet a városi kórházba vittek.

SZILÁGYI ATTILA

FOTÓ: VEZDA LÁSZLÓ


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Barátságból kórház

Baráti összejövetelen, előzetes szóváltást követően bántalmazta ismerősét egy helybeli férfi Sándorfalván. A gyanúsított ellen életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás.

 

Vádemelési javaslat

Négy napon belül elfogták a rendőrök azt a férfit, aki próbaútra vitt el egy autót, de „elfelejtette” visszavinni.