VÉDA: hivatalos 2.0

2015. 11. 05., cs - 10:24
Zsaru Magazin

A rendőrség újabb öt megyében véglegesítette a Véda közúti intelligens kamerahálózat fix telepítésű kameráinak felszerelési helyét.

A Belügyminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala konzorciumában megvalósuló projekt keretében – az ország közútjain március 26-ától már működik 160 darab változtatható helyű kamera – rövidesen befejeződik a fix telepítésű kamerák szerelése. A Fejér, a Komárom-Esztergom, a Nógrád és a Pest megyei, valamint a fővárosi autópálya-szakaszok telepítési helyszíneit előző lapszámunkban közöltük, a rendőrség most rendelkezésünkre bocsátotta a Baranya, a Csongrád, a Tolna, a Vas és a Zala megyében rögzített telepítésű berendezések felszerelési helyszíneit.

A közúti halálesetek és sérülések számának csökkentése érdekében létesülő rendszer rögzített kamerái üzemszerűen még nem működnek – a rendőrség időben tájékoztatást ad azok „élesítési” időpontjáról. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a szabályokat nem kell betartaniuk a közlekedőknek – ahogy az üzemszerű működés megkezdését követően is.

ZS. M.

FOTÓ: SZABÓ LÁSZLÓ


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Járvány idején sem ússzák meg

Az V. és a XIII. kerületi rendőrök a héten több betöréses lopás gyanúsítottját fogták el. A rendőrség a veszélyhelyzet mellett továbbra is ugyanolyan figyelmet fordít a közterületek nyugalmára és a bűncselekmények felderítésére, megelőzésére.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.