Védelem

2015. 12. 20., v - 04:29
Zsaru Magazin

Éves összefoglaló a migrációs helyzet kezeléséről

Január 19. Magyarország belügyminisztere elrendeli a B terrorfenyegetettségi készenléti fokozathoz tartozó feladatok részleges végrehajtását.

 

Február 6. A Koszovóból érkező illegális migránsok száma megközelíti az 1700 főt.

 

Május 15. Az Országos Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Operatív Törzset hoz létre az illegális bevándorlással kapcsolatos feladatok koordinálására.

 

Június 16. Magyarország kormánya bejelenti az ideiglenes biztonsági határzár megépítésének előkészítését a magyar–szerb határszakaszon.

 

Június 29. A szerb–macedón határon tíz magyar rendőr havi turnusokban lát el határrendészeti feladatot; munkájukat négy hőkamera segíti.

 

Augusztus 27. Az illegális bevándorlók számának folyamatos emelkedése szükségessé teszi a koordinációs hatáskör bővítését, a Határrendészeti Operatív Törzs feladatait Országos Törzs hajtja végre.

 

Augusztus 29. Tömegesen jelennek meg illegális bevándorlók a Keleti pályaudvaron.

 

Szeptember 1. Határrendészeti Igazgatóság alakul a Készenléti Rendőrség szervezetén belül.

 

Szeptember 14. A Készenléti Rendőrség Határrendészeti Igazgatóság állományába kerülő 865 fő próbaidős rendőr esküt tesz. Megkezdi működését a Belügyminisztériumban a Központi Operatív Törzs.

 

Szeptember 15. Tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet rendel el a kormány Bács-Kiskun és Csongrád megye területére. Jogszabály-módosítással, az ideiglenes biztonsági határzár megépítésével, a rendőrség állományának biztosításával megvalósul a schengeni külső határ teljes körű védelme Magyarország déli határszakaszán.

 

Szeptember 16. Felfegyverzett, csoportos tömegzavargás tör ki a röszkei közúti határátkelőhelyen, támadás éri Magyarország államhatárát, a rendőrség megakadályozza az illegális bevándorlók áttörését.

 

Szeptember 18. Tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet rendel el a kormány Baranya, Somogy, Zala és Vas megye területére.

 

Szeptember 18. Megkezdődik az ideiglenes biztonsági határzár kiépítése a horvát határszakaszon.

 

Október 20. A Visegrádi Együttműködés keretében 50 fős szlovák rendőr kontingens érkezik Magyarországra a magyar–szerb határszakasz megerősítésére.

 

Október 29. A Visegrádi Együttműködés keretében 50 fős cseh rendőr kontingens érkezik Magyarországra a magyar–szerb határszakasz megerősítésére.

 

November 5. A Visegrádi Együttműködés keretében 55 fős lengyel határőr kontingens érkezik Magyarországra a magyar–szerb határszakasz megerősítésére.

 

November 9. 51 fős magyar rendőri egység kezdi meg tevékenységét Szlovéniában.

 

 

Ön általánossában inkább elégedett vagy inkább elégedetlen azzal, ahogyan a magyar rendőrség kezeli a migránskérdést?

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempész rendőrkézen

Egy okmányok nélküli, magát szerb állampolgárnak valló női sofőr akart 14 migránst Ausztriába juttatni.