Vigyázz, KRESZ, rajt!

2017. 03. 16., cs - 09:48
Zsaru Magazin

Hatodik alkalommal hirdette meg támogató partnereivel az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK OBB) a Közlekedik a család elnevezésű vetélkedőjét.

A legügyesebb család fődíja egy Škoda Rapid Spaceback személygépkocsi, amelyet a Porsche Hungaria Kft., az Autós Nagykoalíció és az ORFK OBB közösen ajánlott fel.

 

A program célja, hogy felhívja a figyelmet a közlekedés biztonságának fontosságára, értékére. 2015-ben és 2016-ban több mint négyszáz család mérette meg felkészültségét.

 

A játéksorozat március 10-én megtartott ünnepélyes megnyitóján Berzai Zsolt alezredes, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályának kiemelt főreferense elmondta, hogy a már kisgyermekkorban megkezdett tudatos felkészítés, a szülői példamutató magatartás alapvető fontosságú, hogy a felnövekvő generációk biztonságban érkezzenek meg úti céljukhoz.

 


Berzai Zsolt alezredes

 

Az első megmérettetés az elméleti ismeretek feltérképezésére irányul: a csapatoknak tesztlapot kell kitölteniük, majd autós és kerékpáros ügyességi feladatok, műszaki ismeretek és elsősegélynyújtás terén mutathatják meg tudásukat.

 

A játék a hagyományoknak megfelelően a területi selejtezőkkel kezdődik, melyeket a fővárosi és a megyei baleset-megelőzési bizottságok szerveznek április 22. és május 28. között. A budapesti fordulóra április 22-én, a rendőrnap alkalmával kerül sor. Az országos döntőt június 10–11-én a fővárosban szervezi meg az ORFK OBB. Minden döntős csapat egy-egy 30 ezer forint értékű üzemanyag-utalványt és Europe Assistance Auto SOS bázis csomagot kap ajándékba, valamint a 2–20. helyezettek egy-egy Hung­uest Hotel szállodában eltöltött hétvégét az Autós Nagykoalíció jóvoltából.

 


Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke és Dalnoki Balázs, a Porsche Hungaria Kft. Skoda márkaigazgatója

 

 

A vetélkedőre nevezhet minden olyan család, amelynek legalább egy tagja rendelkezik érvényes, B kategóriás jogosítvánnyal és legalább egy, 6–17 év közötti gyermeket nevel. A pontos helyszínekről, időpontokról és a versenyszabályzatról a program honlapja – www.kozlekedikacsalad.hu – nyújt tájékoztatást; jelentkezni ugyanitt, valamint az egyes helyszíneken személyesen lehet.

 

Május 1. és június 4. között ötfordulós internetes nyereményjáték is zajlik a vetélkedő honlapján, melyben minden héten hat kérdésre kell helyesen válaszolni. Fordulónként értékes ajándékcsomagok és üzemanyag-utalványok várják a helyes megfejtőket, a játék fődíja egyhetes Škoda-tesztvezetés egy tank üzemanyaggal.

 

 

Területi fordulók

Április 22. Budapest, Tatabánya, Szeged

Május 6. Békéscsaba, Székesfehérvár, Szolnok, Kecskemét

Május 13. Cegléd, Győr, Miskolc, Pécs

Május 20. Szombathely, Szekszárd, Kaposvár, Salgótarján

Május 27. Nyíregyháza, Veszprém, Zalaegerszeg

Május 28. Nyíregyháza, Eger, Debrecen, Veszprém

 

Kutlán Edina
Fotó: Erdei Mihály


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Előzetesben a gázoló

Elrendelte a bíróság az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki Dunakeszin, egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen gázolt el egy nőt.