Visszahúzták az életbe

2015. 08. 07., p - 09:46
Zsaru Magazin

A Készenléti Rendőrség járőrei mentették meg egy 22 éves fiatalember életét, aki kívülről lógott egy függőfolyosó rácsán, háromemeletnyi mélység felett.

Egy VIII. kerületi italraktár 46 éves biztonsági őre hívta a zsarukat július 29-én 4 óra 48 perckor. Elmondta, egy zavartan viselkedő férfit látott berohanni a Budapest VIII., Krúdy Gyula utcában egy házba, mint akit üldöznek, de nem futott utána senki. A férfi felment a harmadik emeletig, ahol valahogy átesett a függőfolyosó rácsán. Szerencsére el tudta kapni a korlátot, ott lógott 16 méteres magasságban, amikor a helyszínre értek a zsaruk. Szilasi László főtörzsőrmester és Détári István törzsőrmester, a Készenléti Rendőrség bevetési osztályának járőrei lélekszakadva futottak a harmadik emeletre, hogy az akkor már segítségért kiabáló férfit megmentsék.

 

 


A készenlétis járőrök húzták vissza

 

– Még éppen el tudtuk kapni a karját, mielőtt elfogyott volna az ereje – idézte föl Szilasi főtörzsőrmester. – Áthajoltunk a korláton, a ruháját és a karját megmarkolva húztuk be a függőfolyosóra, majd leültettük. A budapesti fiatalember végig zavartan viselkedett. Azt mondta, egy belvárosi szórakozóhelyen belekötöttek, bántani akarták, üldözték, ezért menekült be a házba. Arra, hogy hogyan került a korlátra kívülről, nem tudott választ adni. Zavart viselkedése és roszszulléte miatt mentőt hívtunk hozzá, amely az Erzsébet Kórházba szállította. Alkoholszagot éreztünk rajta, az orvos is ittasságot állapított meg nála. Az adatgyűjtés során megállapítottuk, senki nem üldözte, nem történt bűncselekmény, nem mások miatt került vészhelyzetbe. Szerencsére időben érkeztünk, már nem sokáig bírt volna kapaszkodni, és ha leesik a betonozott udvarra, azt aligha élte volna túl.

 

V. A.
FOTÓ: ERDEI MIHÁLY


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: Jockey kalandjai

A dunakeszi rendőrök befejezték a staffordshire terrier tolvaja elleni nyomozást, a gyanúsítottal szemben vádemelést javasoltak.