Zsarufaktor

2017. 02. 01., sze - 10:11
Zsaru Magazin

Aki az életben sikereket ér el, boldog. Lubickol, jól­esőn nyugtázza a visszajelzéseket, és ha nagyon tudatos, akkor új eredményekre törekszik, többnyire azon a területen, amelyen sikeres.

Ha az élet más területén néz kihívások után – akkor kezdeményező. Ha ott is jó eredmények kecsegtetik, akkor ő Csordás Ákos.

 

Négy éve ő volt Magyarország férfihangja, az éneklés egészen biztosan megy neki. Színészi ambícióit lóháton éli ki, tehát más téren sem akad gondja. Kempo világkupákról hoz haza érmeket – emellett zsaru akar lenni.

 

 


Az év férfihangja 2013-ban

 

– Békési családból származom, a nagypapám rendőr volt – emlékszik vissza a vonzalom kialakulására az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskola iskolarendszeren kívüli képzésének (IRK) első évfolyamos tanulója. – Rengeteget sztorizott, volt kollégáival összejártak, egészen korán ismereteket szereztem a testületről. Tetszett, hogy a városban tisztelték az emberek, és olyan pályán dolgozott, ahol mindig fel kellett találnia magát, és tudott tenni másokért. Mindig jól fejlett igaz­ságérzetem volt, fegyelmezett embernek írnám le magam, a szabályok betartásán túl éreztem magamban ambíciót azok betartatására is. A zene természetesen hamarabb jött az életembe, egészen óvodáskoromtól megmutattam énekhangom a karácsonyi műsorokban. Nem éreztem magam rosszul a színpadon, bővült a repertoár, szavaltam, néptáncoltam, később gitárt fogtam, és autodidakta módon megtanultam játszani. Békéscsabára kerültem gimnáziumba, a zene, a fellépések jöttek velem, 2010-ben térségi énekversenyen indultam. Még ebben az évben beneveztem az X-Faktor tehetségkutató műsorba is, ahol kedvezően fogadtak, éreztem, egész komoly a sanszom, ha tovább gyakorlok.

 

A gimnázium alatt és után a vendéglátásban, rendezvénybiztosításon dolgozott, de emellett maradt energiája közelebb kerülni a rendészeti hivatáshoz. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemre iratkozott be, 2016 nyarán biztonságszervezői szakirányon szerzett diplomát. Az egyetemi évek alatt felfrissítette és kiegészítette küzdősporttudását, a korábbi ökölvívó-, taekwondo- és kempokészségeket dzsúdóismeretekkel fejelte meg. A tatamin sem vallott szégyent, hol döntőbe került, hol megnyerte a BM-tanintézmények bajnokságait. A majdani zsarut a legtöbben mégsem innen ismerik, 2013-ban visszatért a képernyős tehetségkutatóba.

 

 


Rendőrtanulóként

 

– Ekkor a negyedik helyig jutottam, három lány előzött meg a végső összevetésben, így én lettem az év férfihangja. A verseny ideje alatt, mint korábban is, rengeteg támogatást kaptam a családomtól. Ez a nagyon erős kapcsolat megmaradt, és kitartott az egyetemi évek és a jelenlegi tanulmányaim alatt is, nincs nap, hogy ne hívna fel az édesanyám. Szerencsés vagyok, a rendőrködéssel járó nagyfokú igénybevételhez támogató, szeretetteli családi háttér kell. Másfél éve tagja vagyok a Magyar Lovas Színház Komáromnak, igazgatóm kifejezetten szimpatizál a törekvéseimmel, így sikerül összeegyeztetni a jelmezbe bújást az egyenruha-viseléssel. Sokat tanulok, a színpad és a rendészeti hivatás közt jó néhány párhuzam akad. Nincs kis rendőr – nincs kis szerep, minden megmozdulás egész embert követel. Sem egy jár­őr, sem egy előadó nem engedheti meg magának, hogy rossz napja legyen. Nincs két egyforma előadás, koncert, mint ahogy nincs ugyanolyan intézkedés sem. Hitelesnek kell lenni színpadon és utcán, intézkedés közben egyaránt. Fontos a kommunikáció, és néha fel kell vállalni a konfliktust. Az empátia nem jön rosszul egyik területen sem. Még nem döntöttem el, hogy az IRK-modulok elvégzése után a közrendvédelmi vagy a bűnügyi területet, esetleg a kettőt ötvöző bűnügyi bevetési vonalat válasszam, de akárhová kerülök, talán lesz egy előnyöm a kollégákkal szemben: nem jövök zavarba, ha kameráznak intézkedés közben.

 

SZILÁGYI ATTILA


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt ügyek: „Gyalogkakukk”

Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy férfival szemben, aki egy motort és két autót akart elkötni, hogy sajátjához eljusson.

 

Megtalálták

Az összefogás és a kitartó kutatás eredményeképpen időben rátaláltak a Laskodról eltűnt férfira.

 

Lóháton a Balaton északi partján

A Készenléti Rendőrség és a Balatonkenese Rendőrőrs lovas járőrei együtt teljesítettek szolgálatot Balatonalmádi illetékességi területén.