A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság épületének energetikai korszerűsítése

2015. 08. 18., k - 15:38

A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében valósul meg a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság épületének teljes energetikai korszerűsítése.

Projekt azonosító: KEOP-5.6.0/12-2014-0010

Projekt címe: „Épületenergetikai korszerűsítés: Kiskunhalas Rendőrkapitányság”

Kivitelezés indítása: 2015. július 2.

Projekt tervezett zárása: 2015. szeptember 30.

Kedvezményezett neve: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Támogatás összege: 157.570.638 forint

Projekt státusza: folyamatban lévő

                

Projekt rövid leírása:

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság az Új Széchenyi Terv keretében a Környezet és Energia Operatív Program „Központi Költségvetési szervek energiahatékonysági beruházásai” című pályázati konstrukcióban 157,57 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság három épületének energetikai fejlesztésére. A KEOP-5.6.0/12-2014-0010 azonosító számú „Épületenergetikai korszerűsítés: Kiskunhalas Rendőrkapitányság” című projekt 100%-os támogatási intenzitás mellett valósul meg, amelyhez a forrást a Kohéziós Alap biztosítja.

 

A Támogatási Szerződést 2014. szeptember 25-én írták alá a felek. A projekt fizikai megvalósítása 2015. július 2-án kezdődött meg és a tervek szerint 2015. szeptember 30-án fejeződik be.

 

A fejlesztés elsődleges célja, hogy a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Mártírok útja 25. szám alatt lévő ingatlanában úgy valósuljon meg az épületenergetikai fejlesztés, hogy annak eredményeként a meglévő állapothoz képest 50-60 %-os energiaköltség megtakarítás legyen realizálható, illetve a munkavállalók számára nagymértékben javítható a munkakörülmények minősége, mely végső soron hozzájárul elvégzendő feladataik magas színvonalú ellátásához.

 

A kedvezményezett Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Mártírok útja 25. szám alatt lévő ingatlan három épületének épületenergetikai korszerűsítését az alábbiak szerint tervezi:

 

I. számú és II. számú épület:

 

- Teljes homlokzati hőszigetelés

- Összes tetősík ablak cseréje

- Padlásfödém hőszigetelése

- Tetőtér-beépítés utólagos hőszigetelése

- Fűtési rendszer részleges felújítása

 

VIII. számú Konyha épület:

 

- Teljes homlokzati hőszigetelés

- Részleges nyílászárócsere

- Lapostető hőszigetelése és új vízszigetelés készítése

- Fűtési rendszer részleges felújítása

 

A beruházás várhatóan 2015 szeptemberében fejeződik be.


Kapcsolódó oldalak