Épületenergetikai korszerűsítés Ózd városi kapitányságon

2015. 11. 03., k - 08:50

A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében valósult meg az Ózdi Rendőrkapitányság épületének teljes energetikai korszerűsítése.

Projekt azonosító: KEOP-5.6.0/12-2014-0014

Pályázat címe: Épületenergetikai korszerűsítés Ózd, Városi Kapitányság

Kedvezményezett neve: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Támogatás összege: 165.530.719 forint

Támogatás intenzitása: 100%

 

 

A Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával megvalósult projekt (KEOP-5.6.0/12-2014-0014) az Ózdi Rendőrkapitányság (3600 Ózd, Jászi Oszkár utca 3.) épületének, a kor igényeinek megfelelő, energetikai felújítását célozta meg. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság „Épületenergetikai korszerűsítés Ózd, Városi Kapitányság” című projektje mintegy 166 millió forintból valósult meg.

 

A felújított épületet 2015. október 29-én dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Riz Gábor, országgyűlési képviselő adta át. A rendezvényen a környező települések polgármesterei, helyi lakosok, önkormányzati képviselők és meghívott vendégek mellett megjelent, Ruszaki József r. ezredes gazdasági rendőr-főkapitány helyettes és dr. Varga László r. ezredes, az Ózdi Rendőrkapitányság vezetője is.

 

A fejlesztést az indokolta, hogy a rendőrkapitányság épülete energetikai szempontból nem volt kellően hatékony, a fűtési rendszer, külső homlokzati nyílászárók és a hőszigetelés sem felelt meg a mai kor követelményeinek. A korszerűtlen rendszerek együttes hatása következtében magas volt az épület fenntartási költsége.

 

A korszerűsítés során megtörtént a fűtési rendszer felújítása, a kazánok cseréje, a homlokzatok, valamint a zárófödém hőszigetelése, a külső homlokzati ablakok és egyéb nyílászárók cseréje és a fényforrások korszerűsítése. A nagyobb energetikai hatékonyság elérése érdekében napelemes rendszer is telepítésre került.

 

A fejlesztés elsődleges célja az volt, hogy a rendőrkapitányság épülete megfeleljen a kor hőtechnikai követelményeinek, javuljon az energiahatékonysága, ezáltal csökkenjen a fenntartás költsége. A beruházás hatására az épület energetikai besorolása D osztályról (követelményt közelítő) A+ osztályra (fokozottan energiatakarékos) javult, így a beruházás eredményeképpen a meglévő állapothoz képest mintegy 80%-os megtakarítás realizálható.


Kapcsolódó oldalak