A balesetek megelőzése a cél

2019. 02. 10., v - 09:38
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságon megtartott városi balesetmegelőzési bizottság értekezletén a titkár beszámolt a 2018. évi tevékenységről.

A Salgótarjáni Városi Balesetmegelőzési Bizottság 2019. február 7-én tartotta meg éves évértékelő beszámolóját, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság épületében.

A meghívottakat Ponyi Béla rendőr ezredes rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető, a bizottság elnöke köszöntötte. A rendezvényen részt vett Seres Tibor tűzoltó ezredes, tűzoltósági főtanácsos, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, Szatmári Zsolt, a Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városüzemeltetési Irodájának vezetője, továbbá a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Megyei Igazgatósága, valamint a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete, a Salgótarjáni Tankerületi Központ és a Salgótarjáni Szakképzési Centrum képviselői.

A megnyitót követően Vojtkovszky Attila rendőr főtörzszászlós, a balesetmegelőzési bizottság titkára ismertette a rendőrkapitányság illetékességi területén történt balesetek alakulását és azok legfőbb okait, valamint a 2018. évre tervezett és az évben végrehajtott balesetmegelőzési programokat. Elmondta, hogy a városi versenyekről sikeresen több versenyző is bejutott az országos és megyei közlekedésbiztonsági versenyekre is. Így például a „Kerékpáros iskolakupa” és a „Közlekedik a család” versenyeken is szép eredményekkel jutottak be a versenyzőik a megyei selejtezőkben.

Kiemelte, hogy az elmúlt nyáron két gyerektábort is lebonyolítottak, így közel 80 gyermeknek tudtak örömöt szerezni a biztonságos közlekedésre nevelő színes, játékos programokkal, illetve a kirándulásokkal.

Az elmúlt év eseményeinek ismertetését követően a bizottság titkára tájékoztatást adott a 2019. év legfőbb célkitűzéseiről. Ezek között szerepelt a családok, gyermekek és időskorúak minél hatékonyabb közlekedésbiztonságra nevelése érdekében, még több előadás és foglalkozások szervezése, továbbá a közúti közlekedéssel leginkább érintett 18 és 55 év közötti korosztály minél hatékonyabb bevonása a balesetmegelőzési programokba.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránst fogtak el Röszkénél

Jogellenesen, hamis személyazonosító igazolvánnyal próbált meg bejutni az országba, a nagy forgalmat kihasználva egy migráns Csongrád megyében. A rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

 

Szlovák-magyar közös járőrszolgálat a Dunán

A Szlovák Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Vízirendészeti Osztály és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a Duna közös szakaszán együtt láttak el szolgálatot.