A biztonsági öv életet menthet!

2019. 02. 22., p - 09:26
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök ellenőrizték a gépjárművezetők biztonsági övhasználatát Dorogon.

A Dorogi Rendőrkapitányság járőrei 2019. február 21-én Dorog több pontján ellenőrizték a gépjárművezetők biztonsági övhasználatát. Néhány óra alatt tíz esetben szabtak ki helyszínbírságot a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

Azon kívül, hogy a biztonsági öv használata a gépjárművekben kötelező – nem csak a járművezető, de utasai számára is -, nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy használata életeket menthet meg! Téves feltételezés, hogy belterületen, kisebb sebességgel haladva nincs jelentősége a bekapcsolt övnek! A passzív biztonsági eszközöket épp a testi sérülések fokának csökkentése érdekében fejlesztették ki, amit nem szabad elfeledni!

A balesetek megelőzése, azok súlyossági fokának csökkentése, valamint a járművezetők jogkövető magatartása - és saját testi épségük megóvása - érdekében a Komárom-Esztergom megye közútjain közlekedők a jövőben is rendszeresen számíthatnak hasonló ellenőrzésekre.

Ne feledjék! A biztonsági öv életet menthet! Kérjük, hívják fel ismerőseik, rokonaik, hozzátartozóik figyelmét a használatára! Csak egy mozdulat a biztonságosabb közlekedésért!

„…hogy mindenki hazaérjen!”


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a biciklitolvaj

Egy napon belül elfogták a rendőrök azt a baksi férfit, aki egy kerékpárt lopott el Szegeden. Kihallgatásán további kilenc kétkerekű eltulajdonítását ismerte be. Lopás miatt kell felelnie.

 

Ismerősét akarta kirabolni

Bántalmazta a sértettet és a pénzét is el akarta venni az a tatabányai férfi, aki ellen befejezték a vizsgálatot.