A biztonságos közlekedésre nevelés érdekében

2018. 07. 06., p - 08:11
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A debreceni rendőrök egy nyári táborba is ellátogattak.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársa, Kovács Mihály rendőr százados a Debreceni Állatkertben megrendezett nyári táborban tartott interaktív foglalkozást a gyerekeknek 2018. július 5-én. A százados a biztonságos kerékpározás szabályaira hívta fel a figyelmet, ezt követően a KRESZ Parkban és a kialakított ügyességi pályán tehették próbára tudásukat a kicsik.

A Debreceni Rendőrkapitányság nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a gyerekek a közlekedési szabályokat játékos formában minél hamarabb megismerjék, hiszen a tudatos közlekedésbiztonságra nevelés elengedhetetlenül fontos a balesetek megelőzése érdekében.

A közlekedés minden résztvevőjére, így a kerékpárosokra is vonatkozik a „látni és látszani” biztonsági alapelv. Az esti szürkületben és éjszaka nagyon fontos, hogy kerékpárunk megfelelően legyen kivilágítva. Az első és a hátsó lámpa mellett helyezzünk az ülés alá és a küllők közé fényvisszaverő prizmát!

Testi épségünk megóvása érdekében viseljünk sisakot és térdvédőt! Ügyeljünk a megfelelő öltözékre! Viseljünk fényvisszaverő mellényt, ruházatunkon legyen fényvisszaverő csík vagy viseljünk feltűnő színeket.

Kerékpárral a kerékpárúton, a kerékpársávon közlekedjünk. Ahol ilyen nincs, ott a leállósávon vagy a kerékpározásra alkalmas útpadkán kell közlekedni.

Akár gyalogosról, akár kerékpárosról van szó, nagyon fontos, hogy rossz látási körülmények között is jól láthatóak legyenek a közúti közlekedés során.

Balesetmentes közlekedést kíván a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Feladta magát

A rendőrségi felhívás hatására önként feladta magát az a férfi, aki társával bántalmazott egy színművészt Budapesten.

 

Balesetet okozott és segítségnyújtás nélkül elhajtott

Súlyosan megsérült egy motor vezetője Békéscsabán. Egy személygépkocsival közlekedő nő nem adott neki elsőbbséget, a férfi ezért hirtelen fékezett és elesett. Az autó vezetője nem állt meg, hanem elhajtott. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

 

Meglőtte a kutyát

Állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Veszprémi Rendőrkapitányság egy 53 éves férfival szemben.

 

Mogyorókrémre szakosodott

A veszprémi rendőrök üzletszerűen elkövetett lopás vétség elkövetésével gyanúsítanak egy 42 éves szentgáli lakost, aki az elmúlt időszakban több alkalommal lopott édességet, majd értékesítette azokat.

 

Keressük Farkas Stefániát

A mezőkövesdi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy 17 éves mezőkeresztesi lány eltűnése ügyében.