A biztonságos közlekedésre nevelés érdekében

2018. 07. 06., p - 08:11
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A debreceni rendőrök egy nyári táborba is ellátogattak.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársa, Kovács Mihály rendőr százados a Debreceni Állatkertben megrendezett nyári táborban tartott interaktív foglalkozást a gyerekeknek 2018. július 5-én. A százados a biztonságos kerékpározás szabályaira hívta fel a figyelmet, ezt követően a KRESZ Parkban és a kialakított ügyességi pályán tehették próbára tudásukat a kicsik.

A Debreceni Rendőrkapitányság nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a gyerekek a közlekedési szabályokat játékos formában minél hamarabb megismerjék, hiszen a tudatos közlekedésbiztonságra nevelés elengedhetetlenül fontos a balesetek megelőzése érdekében.

A közlekedés minden résztvevőjére, így a kerékpárosokra is vonatkozik a „látni és látszani” biztonsági alapelv. Az esti szürkületben és éjszaka nagyon fontos, hogy kerékpárunk megfelelően legyen kivilágítva. Az első és a hátsó lámpa mellett helyezzünk az ülés alá és a küllők közé fényvisszaverő prizmát!

Testi épségünk megóvása érdekében viseljünk sisakot és térdvédőt! Ügyeljünk a megfelelő öltözékre! Viseljünk fényvisszaverő mellényt, ruházatunkon legyen fényvisszaverő csík vagy viseljünk feltűnő színeket.

Kerékpárral a kerékpárúton, a kerékpársávon közlekedjünk. Ahol ilyen nincs, ott a leállósávon vagy a kerékpározásra alkalmas útpadkán kell közlekedni.

Akár gyalogosról, akár kerékpárosról van szó, nagyon fontos, hogy rossz látási körülmények között is jól láthatóak legyenek a közúti közlekedés során.

Balesetmentes közlekedést kíván a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szállodai „mestertolvaj”

A újpesti rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy férfi több európai ország hoteljeiből lopott.

 

Éppen időben

A Mezőcsáti Rendőrőrs járőrei sikeresen újraélesztettek egy 64 éves nőt.

 

Összehangolt ellenőrzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az autópályán szabálytalanságot elkövető gépjárművezetőket szűrte ki egy összehangolt ellenőrzés során.

 

Halálos baleset Somogyban

Közúti közlekedési baleset során vesztette életét egy 24 éves férfi Balatonboglár és Fonyódliget között.

 

Iráni nőt tartóztattak fel Röszkén

Egy menetrend szerinti szerb busz görög utasaként jelentkezett belépésre egy illegális migráns Röszkén. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.