A hőségben is legyünk biztonságban!

2020. 08. 07., p - 10:14
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Fogadják meg a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait a kánikula ideje alatt!

A tartós hőség megviseli a szervezetet és közlekedésbiztonsági szempontból is több kockázatot rejt. A járművezetők általában kevésbé tudnak koncentrálni, valamint a megszokottnál figyelmetlenebbek, ami egy közlekedési helyzetben megnöveli a reakcióidőt is. Sok esetben türelmetlenebbek, hajlamosabbak az agresszív és durva szabályszegésekre.

A nyári hőségben a gyalogosokra is jellemző a figyelmetlen, bágyadt közlekedés, kevésbé néznek körül, mielőtt lelépnek az úttestre. A tartós melegben a közlekedés résztvevői között is jelentősen megnő a rosszullétek száma, a hőség gyengíti a szellemi erőkifejtést, egyeseknél tompaságot, közönyösséget, másoknál pedig fokozódó ingerlékenységet válthat ki.

  • Fogyasszanak kellő mennyiségű folyadékot és mindig legyen hűtött ital a gépkocsiban!
  • Legyenek türelmesek, vezessenek kissé lassabban, tartsanak nagyobb követési távolságot!
  • Ha megállnak a járművel, lehetőleg ne napos helyen hagyják. Soha ne hagyjanak a parkoló gépjárműben kisgyermeket vagy háziállatot, még rövid időre sem, mert a felforrósodott utastérben ennek akár életveszélyes következményei is lehetnek!
  • A napon álló gépkocsit indulás előtt szellőztessék ki, menet közben használjanak légkondicionálót vagy gondoskodjanak a levegőcseréről, a friss levegő utánpótlásáról!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc határsértő Mórahalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba kilenc migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.