A kerékpárosok és gyalogosok védelmében ellenőriztek

2018. 12. 06., cs - 15:21
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök prevenciós célú figyelemfelhívó akciót szerveztek Győrben a kerékpáros és a gyalogos baleset megelőzése érdekében.

A Győri Rendőrkapitányság munkatársai 2018. december 5-én az esti órákban a „Látni és látszani 2018” kampány keretében figyelemfelhívó ellenőrzést szerveztek a biztonságos közlekedés érdekében. Az ellenőrzések során vizsgálták a kerékpárosok járműveinek felszereltségét, kiemelten a világítóberendezésekre, valamint a gyalogosok figyelmét is felhívták a láthatóság fontosságára. Ősszel és télen a közúti közlekedést befolyásoló időjárási-, látási- és útviszonyok egyaránt kedvezőtlenül változnak. A sötétebb környezet, a csapadéktól csillogó útburkolat, a szemből érkező járművek fényszórói megnehezítik a közlekedést, ami nagyobb odafigyelést vár el a járművezetőktől, különösen a gyalogos-átkelőhelyek közelében. Emiatt kérték a gyalogosokat, hogy az esti és éjszakai órákban különösen figyeljenek arra, hogy mielőtt lelépnek a járdáról győződjenek meg arról, hogy a járművezetők észlelték-e átkelési szándékukat, valamint soha ne lépjenek féktávolságban az autók elé. A rendőrök - a biztonság fokozása érdekében - minden ellenőrzött részére láthatósági mellényt adtak ajándékba.

1

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hamis bérleteket gyártottak és árultak

Az újpesti nyomozók befejezték annak a négy férfinak az ügyét, akik kilopták az egyik jegyautomatából a hőpapírszalagot, majd az abból készített hamis bérleteket, illetve jegyeket 26 vásárlónak adták el.