A kerékpárosok és gyalogosok védelmében ellenőriztek

2018. 12. 06., cs - 15:21
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök prevenciós célú figyelemfelhívó akciót szerveztek Győrben a kerékpáros és a gyalogos baleset megelőzése érdekében.

A Győri Rendőrkapitányság munkatársai 2018. december 5-én az esti órákban a „Látni és látszani 2018” kampány keretében figyelemfelhívó ellenőrzést szerveztek a biztonságos közlekedés érdekében. Az ellenőrzések során vizsgálták a kerékpárosok járműveinek felszereltségét, kiemelten a világítóberendezésekre, valamint a gyalogosok figyelmét is felhívták a láthatóság fontosságára. Ősszel és télen a közúti közlekedést befolyásoló időjárási-, látási- és útviszonyok egyaránt kedvezőtlenül változnak. A sötétebb környezet, a csapadéktól csillogó útburkolat, a szemből érkező járművek fényszórói megnehezítik a közlekedést, ami nagyobb odafigyelést vár el a járművezetőktől, különösen a gyalogos-átkelőhelyek közelében. Emiatt kérték a gyalogosokat, hogy az esti és éjszakai órákban különösen figyeljenek arra, hogy mielőtt lelépnek a járdáról győződjenek meg arról, hogy a járművezetők észlelték-e átkelési szándékukat, valamint soha ne lépjenek féktávolságban az autók elé. A rendőrök - a biztonság fokozása érdekében - minden ellenőrzött részére láthatósági mellényt adtak ajándékba.

1

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ellopta a pénzt a széffel együtt

A XIII. kerületi nyomozók befejezték annak a férfinak az ügyét, aki betört egy presszóba, ahonnan ellopta a széfet a benne lévő pénzzel együtt.

 

Újabb két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrádban. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Határsértőket fogtak el a rendőrök Békés megyében

Magyarországra illegálisan érkezett külföldieket fogtak el a rendőrök Dombegyházon. A három határsértőt, illetve annak a román rendszámú személygépkocsinak a vezetőjét, amelyben utaztak, a rendőrök előállították.