A vakáció alatt is biztonságban

2020. 06. 23., k - 13:57
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (a továbbiakban: CSMRFK) Balesetmegelőzési Bizottsága, a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztályával, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányságával közösen tartott sajtótájékoztatót, a nyári szünet veszélyeiről, és a megelőzési lehetőségekről.

A CSMRFK tanácstermében 2020. június 23-án 10 órakor kezdődő rendezvényen M. Toronykőy Márta r. alezredes, a CSMRFK bűnmegelőzési osztályvezetője hangsúlyozta, hogy mind a valós, mind a virtuális világban veszélyek leselkednek a kicsikre és nagyokra egyaránt a szünidőben. Az érdeklődőket jó tanácsokkal látta el a strandbiztonság, vagyonbiztonság, valamint a fesztiválok biztonsága témakörökben. Figyelmeztetett, hogy az utóbbi időkben megszaporodtak az interneten elkövetett csalások, ezért legyünk nagyon óvatosak, ha online vásárolunk.

Fischer Gábor rendőr őrnagy, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság őrsparancsnoka a fürdőzés veszélyeire hívta fel a figyelmet. Magyarországon a természetes vizeken, csak a kijelölt fürdőhelyeken lehet fürödni, illetve ott, ahol azt jogszabály nem tiltja. Fontos, hogy tartsuk be a vízben tartózkodás írott és íratlan szabályait.

Vad Róbert rendőr őrnagy, a CSMRFK Balesetmegelőzési Bizottságának titkára tájékoztatott a kerékpárok kötelező tartozékairól, kiemelte a „Látni és látszani” elv fontosságát. Emlékeztetett, hogy hazánkban továbbra is zéro tolerancia van érvényben, ami a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Szeged külterületén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 5 migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Határsértők Ásotthalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 21 migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Baleset az M7-es autópályán

Pázmánd térségében, a Balaton felé vezető oldalon két gépjármű ütközött össze, ezért lassú haladásra és torlódásra számítsanak a gépkocsivezetők!