Az ittas vezetés ellen

2019. 02. 10., v - 07:51
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A zalaegerszegi rendőrök a polgárőrökkel közösen szolgáltak az éjszaka folyamán.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai polgárőrökkel közösen láttak el szolgálatot 2019. február 9-én az esti és éjszakai órákban. A közös szolgálat célja az ittas járművezetők kiszűrése, és az ittasan okozott közlekedési balesetek számának csökkentése. 

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására, amely szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A szeszes ital és a bódító szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.

Fogyasztásuk hatására:

  • növekszik az észlelési idő,
  • tompulnak a reflexek, így megnő a baleseti kockázat.

Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem utasait és a közlekedés más résztvevőit is.

... hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bűnhalmozó

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság őrizetbe vette, majd a Miskolci Járásbíróság letartóztatta azt a rudabányai fiatal fiút, aki több bűncselekményt követett el.

 

Álláskeresők jelentkezését várták

Megtöltötték a rendőri hivatás iránt érdeklődők a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal előadótermét, ahol megismerkedtek a rendőrök munkájával, valamint a csatlakozás lehetőségével.