Baleset-megelőzés a hallássérülteknél is

2018. 09. 20., cs - 13:54
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprémi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője a siketek veszprém megyei szervezeténél és a város polgármesteri hivatalában tartott rendhagyó előadást a biztonságos közlekedésről.

Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós, a Veszprémi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője 2018. szeptember 18-án a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének Veszprém Megyei Szervezeténél tartott a közúti közlekedés szabályairól előadást jelnyelvi tolmács közreműködésével a jelenlévők részére. Az általa készített kisfilmek segítségével mutatta be, hogy milyen következményekkel járhat egy meggondolatlan mozdulat gépkocsivezetés közben. A kisfilmek megtörtént, megrázó közlekedési balesetek helyszínén készült kép- és videófelvételek felhasználásával készültek.

Az előadó 2018. szeptember 19-én a veszprémi Városházán is tájékoztatást tartott a közlekedésbiztonság témakörében. Hangsúlyozta, hogy a legtöbb balesetet a biztonsági öv hiánya, az alkohol, a linkség, az elalvás, a nem megfelelő sebesség, az előzés és a vezetés közben történő telefonálás okozza. Az előadás célja a járművezetők gondolkodásra késztetése és annak tudatosítása volt, hogy a közlekedés veszélyes „üzem”, ahol egy pillanatnyi figyelmetlenség a családok életére visszafordíthatatlan következményekkel járhat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Motorozzunk felelősséggel

A tavaszias időjárás beköszöntével egyre többen veszik elő a motorkerékpárokat. Már az első hétvégén történt sérüléses baleset Tolnában.