Baleset-megelőzés gyerekeknek

2019. 05. 22., sze - 16:18
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A Baranyai Motorkerékpáros Polgárőr Egyesület rendezvényén a rendőrség baleset-megelőzési szakemberei is várták az érdeklődőket.

A Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság egy közlekedés-biztonsági állomást biztosított a Baranyai Motorkerékpáros Polgárőr Egyesület által szervezett vetélkedőn, amelyet 2019. május 21-én tartottak Pécsett, a tűzoltóság udvarán. A Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat lakói részére rendezett programon a gyerekeknek a rendőrség közlekedési szerencsekerekét kellett megpörgetniük, és a feltett kérdésekre helyesen válaszolniuk.

A vetélkedőn résztvevő körülbelül 150 gyermek szívesen fogadta az ajándékba kapott, láthatóságukat elősegítő eszközöket.

Gyalogosként mindig a járdán közlekedjenek, annak is a belső oldalán, az úttesten való áthaladáshoz pedig vegyék igénybe a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket! Mielőtt az úttestre lépnek, nézzenek körül! A vakáció közeledtével egyre többen veszik elő kerékpárjaikat. Kérjük, hogy csak megfelelő műszaki állapotban lévő és kötelező tartozékokkal ellátott kerékpárral vegyenek részt a közúti forgalomban. Lakott területen kívül, sötétben viseljenek láthatósági mellényt! Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen szálljanak le a kerékpárról, és tolják át az úttest túloldalára, hiszen így minősülnek gyalogosnak, így van elsőbbségük.

 

… hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nemzetközi lőverseny Lengyelországban

A borsodi rendőrök jó eredményekkel tértek haza a Kárpátok Eurorégió Egyenruhás Szolgálatainak „XIII. Lupkówi Puska 2019” elnevezésű nemzetközi lőversenyéről.

 

Egyedül és csapatban

A szolnoki nyomozók őrizetbe vették azt a férfit, aki az elmúlt hónapokban több lopást és betörést követett el Szolnokon.

 

Keressük Budai Helénát

A mezőkövesdi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy 15 éves lány eltűnése kapcsán.

 

Körözték

A monori rendőrök elfogtak egy 25 éves férfit, aki ellen öt elfogatóparancs volt érvényben.

 

Családi házba tört be

A salgótarjáni rendőrök rövid időn belül beazonosították és előállították a fiatalkorút.