Baleset-megelőzés gyerekeknek

2019. 05. 22., sze - 16:18
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A Baranyai Motorkerékpáros Polgárőr Egyesület rendezvényén a rendőrség baleset-megelőzési szakemberei is várták az érdeklődőket.

A Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság egy közlekedés-biztonsági állomást biztosított a Baranyai Motorkerékpáros Polgárőr Egyesület által szervezett vetélkedőn, amelyet 2019. május 21-én tartottak Pécsett, a tűzoltóság udvarán. A Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat lakói részére rendezett programon a gyerekeknek a rendőrség közlekedési szerencsekerekét kellett megpörgetniük, és a feltett kérdésekre helyesen válaszolniuk.

A vetélkedőn résztvevő körülbelül 150 gyermek szívesen fogadta az ajándékba kapott, láthatóságukat elősegítő eszközöket.

Gyalogosként mindig a járdán közlekedjenek, annak is a belső oldalán, az úttesten való áthaladáshoz pedig vegyék igénybe a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket! Mielőtt az úttestre lépnek, nézzenek körül! A vakáció közeledtével egyre többen veszik elő kerékpárjaikat. Kérjük, hogy csak megfelelő műszaki állapotban lévő és kötelező tartozékokkal ellátott kerékpárral vegyenek részt a közúti forgalomban. Lakott területen kívül, sötétben viseljenek láthatósági mellényt! Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen szálljanak le a kerékpárról, és tolják át az úttest túloldalára, hiszen így minősülnek gyalogosnak, így van elsőbbségük.

 

… hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rosszkor rossz helyen

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet két szekszárdi férfi ellen indítottak, akik egy 27 éves kistormási férfit bántalmaztak azért, mert elment előttük az utcán.

 

Követési távolság

Súlyosan megsérült az a sofőr, aki járművével az előtte haladó kamionnak ütközött az M3-as autópályán.

 

Pozitív szonda

Jogosítvány nélkül, ittasan vezetett egy férfi Tatabányán.

 

Keressük a rongálót

A keceli rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen beazonosítása érdekében.

 

Ittak és vezettek

A szerencsének köszönhető, hogy nem okozott nagyobb bajt a két ittas járművezető.

 

Épületek felrobbantásával fenyegetőzött

Bosszúból hívta fel a 112 segélyhívó számát és két épület felrobbantásával is fenyegetőzött az a 63 éves férfi, akit az újpesti rendőrök egy hegyvidéki lakásban fogtak el.