Baleseti összesítő Baranyából

2022. 01. 05., sze - 15:11
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Szeles időben még nagyobb körültekintéssel közlekedjenek!

Baranya megye közútjain 2021. december 27-e és 2022. január 2-a között összesen 44 közlekedési baleset történt, amelyből hét személyi sérüléssel járt. A személyi sérüléses balesetek során egy személy súlyosan, hat személy könnyebben megsérült.

A legfőbb baleseti ok még mindig a gyorshajtás. A képzeletbeli dobogó második helyén az elsőbbségadás elmulasztása, a harmadik helyen pedig a követési távolság be nem tartása áll.

Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy a fronthatások következtében erős széllökések alakulhatnak ki. Lakott területen kívül a szél ronthatja a járművek menetstabilitását, sőt a magasabb, rakomány nélkül közlekedő járműveket ki is billentheti az egyensúlyukból.  Szeles időben az úttestre hulló faágak is balesetveszélyt idézhetnek elő. Lakott területen belül a járművezetőktől és a gyalogosoktól egyaránt nagyobb figyelmet igényel az építkezések, felállványozott épületek környékén való közlekedés. A váltakozó fronthatások az emberi szervezetre is hatással vannak, ezért fontos, hogy kipihenten vezessenek, haladásuk során legyenek türelmesek a közlekedés többi résztvevőivel szemben.

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megoldották a problémát

Egy gádorosi férfi autója defektet kapott, de nem volt szerszáma, hogy lecserélje. A nagykátai rendőrök segítettek.

 

Egy órán belül kattant a bilincs

A feltételezett elkövetőket rövid időn belül elfogták a debreceni rendőrök. Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt indult eljárás velük szemben.

 

Vádemelési javaslat a bűnszervezet vezetője ellen

Az Egyesült Királyságban élő irányító személy és a magyarországi csoport tagjai az „unokázós-csalás” módszerével 2020. április 3-16. között összesen hat nyugdíjast tévesztettek meg. A szekszárdi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

24 óra

A rendőrök azonosítottak, majd elfogtak egy 31 éves férfit, aki egy késsel többször megszúrta szerelmi riválisát Szegeden.