Baleseti összesítő Baranyából

2021. 01. 12., k - 12:38
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Baranya megye közútjain 2021. január 4-e és január 10-e között összesen heten sérültek meg közúti közlekedési balesetben.

Megyénkben az elmúlt héten az előző év hasonló időszakához képest egyel csökkent a sérüléses balesetek száma, összesen 41 közlekedési baleset történt, amelyből hét személyi sérüléssel járt.

A személyi sérüléses balesetek két esetben súlyos, öt esetben könnyű sérüléssel végződtek. Ezek során összesen heten sérültek meg.  Ittasság gyanúja az elmúlt héten egy alkalommal merült fel.

Az elmúlt héten az elsőbbség meg nem adása volt a legfőbb baleseti ok, második helyen a gyorshajtás szerepelt.

Az elsőbbség meg nem adása miatt történt baleseteknél jellemző, hogy a közlekedők nem veszik figyelembe a jelzőtáblák jelzéseit és nem állnak meg, illetve nem biztosítanak elsőbbséget a keresztirányból érkező járművek részére.

A havazás és az éjszakai fagyok miatt reggelente még csúszósak lehetnek az utak, ezért közlekedjenek óvatosabban, türelmesebben, odafigyelve a gyalogosan közlekedőkre is. Közlekedésük során igyekezzenek megérteni egymás szándékát, bosszankodás és türelmetlenség helyett legyenek előzékenyek, segítőkészek!

„… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam