Baleseti szimuláció Várpalotán

2019. 07. 17., sze - 12:53
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a társszervek közreműködésével egy baleset-megelőzési rendezvénnyel hívták fel a fiatalok figyelmét a közlekedés veszélyeire.

A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai a társszervekkel közösen 2019. július 17-én délelőtt baleseti szimulációt tartottak a helyi Vásárhelyi András Tagiskola udvarán. A diákok a balesetet előidéző és az azt követő események láncolatát, valamint az intézkedő szervek munkáját láthatták közvetlen közelről, pontosan úgy, ahogy az egy valós baleset esetén is történik. A szimulált baleset ráirányította a fiatalok figyelmét a sebességtúllépés következményeire, a biztonsági öv használatának fontosságára, valamint arra, hogy egy meggondolatlan döntés akár életekbe is kerülhet. A rendőrök elmondták továbbá a jelenlévőknek, hogy a vezetés megkezdése előtt fogyasztott alkohol milyen hatással bír a vezetési képességre. Hangsúlyozták, hogy a szeszes ital fogyasztás hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő, így aki ilyen állapotban ül volán mögé, saját és mások életét is fokozott veszélynek teszi ki.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök ötöt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, további tíz főt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.