Balesetmegelőzési előadás Mátraszelén

2019. 06. 18., k - 08:37
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Az iskolai nyári szünet és a nyaralások idején se felejtsük el, hogy a gyerekek biztonságára kiemelt figyelmet kell fordítanunk!

Vojtkovszky Attila rendőr főtörzszászlós, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának titkára a napokban a Mátraszelei Gárdonyi Géza Általános Iskolában közlekedésbiztonsági napot tartott a diákok részére, egyben felhívta figyelmüket a közelgő nyári szünet veszélyeire is.

A főtörzszászlós kiemelte a gyalogos és kerékpáros közlekedés helyes formáit, majd a gyerekek megismerkedhettek a legfontosabb közlekedési szabályokkal, rendőri karjelzésekkel, és beülhettek a rendőrség egyik speciális járművébe is. A szakember ismertette a gyermekek részére a kerékpár kötelező tartozékait és felhívta a figyelmüket arra, hogy a szünidő alatt is körültekintően közlekedjenek.

A rendőrség arra kéri a szülőket és a közlekedőket, hogy a nyári időszakban különösen ügyeljenek a gyermekekre, amennyiben az úton, vagy annak közelében akár gyalogosan, akár kerékpárral megjelennek. Számítsanak arra, hogy a gyermekek közlekedése gyakran kiszámíthatatlan, sokszor nincs veszélyérzetük, és teljesen másként látják a világot, időnként kalandot keresve minden észlelt dologban.

A gyermekek koruknál és tapasztalatlanságuknál fogva a legveszélyeztetettebb és legsérülékenyebb képviselői a közlekedésnek.

A biztonságos vakációért!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megölte gyermekét

Belehalt sérüléseibe egy 3 éves kisgyermek, akit édesanyja kunszentmártoni otthonukban bántalmazott.

 

Csoportos garázdaság Balatonalmádiban

Négy ópályi és egy balatonalmádi férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult büntetőeljárás, közülük négyen súlyos testi sértés miatt is felelnek.

 

Márkás termékeket sikkasztott

A budaörsi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a 19 éves nőt, aki a gyanú szerint korábbi munkahelyén sikkasztott.

 

Szabálytalan kivitelezés miatt szakadt le a mennyezet

Fém helyett műanyag beütődübelt használtak az álmennyezet rögzítésénél egy Békés megyei óvodában. A mennyezet leszakadt, emiatt büntetőeljárás indult. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.