Balesetmegelőzési tanácskozás

2018. 03. 21., sze - 15:33
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A megyei bizottság Székesfehérváron értékelte a balesetek megelőzése érdekében végzett munkát.

A Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2018. március 21-én tartotta elnökségi ülését, amelyen minden a közlekedéssel közvetve és közvetlenül érintett szakterület képviselője részt vett. A rendezvényt Vörös Ferenc rendőr ezredes, a bizottság elnöke nyitotta meg, majd értékelte a 2017. évben végzett tevékenységet.

Kaposvári Károly rendőr alezredes, a bizottság ügyvezető elnöke ismertette Fejér megye közlekedésbiztonsági helyzetét, valamint részletesen elemezte a 2017. évben tapasztalt baleseti tendenciákat. Kiemelte, hogy mind a személyi sérüléssel járó, mind az ittasan okozott közúti közlekedési balesetek száma a 2016. évi adatokhoz viszonyítva csökkent. A megyében bekövetkezett balesetek legfőbb oka továbbra is a gyorshajtás, valamint az elsőbbségi szabályok megsértése.

A bizottság titkára, Illés Mihály rendőr alezredes bemutatta a balesetek megelőzése érdekében végzett szakmai munkát, illetve tájékoztatta a jelenlévőket az előző évben lebonyolított rendezvények tapasztalatairól.    

Vörös Ferenc ezredes meghatározta a balesetmegelőzési bizottság 2018. évre vonatkozó célkitűzéseit. Az elnök hangsúlyozta, hogy a tavalyi évhez hasonlóan, továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a gyalogosok és kerékpárosok biztonságára.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ököllel ütött

A rendőrök perceken belül kiértek a helyszínre és elfogták az elkövetőt.

 

Nem tudott elszámolni az oszlopokkal

Több, mint félszáz akácoszlopot vitt el az ásotthalmi erdészet területéről egy helybeli férfi. Lopás miatt indult ellene eljárás.

 

Ruhatolvaj Szegeden

Egy szegedi bevásárlóközpont egyik üzletéből nadrágot vitt el egy makói fiatal. A gyanúsított ezután egy másik boltból is lopott, ekkor azonban tetten érték.

 

Török kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Baleset az M0-ás autóúton

Az M5-ös autópálya irányába tartó oldalon, a 26. kilométernél egy teherautó és egy személyautó ütközött össze.