Balesetmegelőzési tanácskozás

2018. 03. 21., sze - 15:33
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A megyei bizottság Székesfehérváron értékelte a balesetek megelőzése érdekében végzett munkát.

A Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2018. március 21-én tartotta elnökségi ülését, amelyen minden a közlekedéssel közvetve és közvetlenül érintett szakterület képviselője részt vett. A rendezvényt Vörös Ferenc rendőr ezredes, a bizottság elnöke nyitotta meg, majd értékelte a 2017. évben végzett tevékenységet.

Kaposvári Károly rendőr alezredes, a bizottság ügyvezető elnöke ismertette Fejér megye közlekedésbiztonsági helyzetét, valamint részletesen elemezte a 2017. évben tapasztalt baleseti tendenciákat. Kiemelte, hogy mind a személyi sérüléssel járó, mind az ittasan okozott közúti közlekedési balesetek száma a 2016. évi adatokhoz viszonyítva csökkent. A megyében bekövetkezett balesetek legfőbb oka továbbra is a gyorshajtás, valamint az elsőbbségi szabályok megsértése.

A bizottság titkára, Illés Mihály rendőr alezredes bemutatta a balesetek megelőzése érdekében végzett szakmai munkát, illetve tájékoztatta a jelenlévőket az előző évben lebonyolított rendezvények tapasztalatairól.    

Vörös Ferenc ezredes meghatározta a balesetmegelőzési bizottság 2018. évre vonatkozó célkitűzéseit. Az elnök hangsúlyozta, hogy a tavalyi évhez hasonlóan, továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a gyalogosok és kerékpárosok biztonságára.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mentővel ütközött

Vádemelést javasolnak a rendőrök azzal a debreceni sofőrrel szemben, aki nem adott elsőbbséget egy szirénázó mentőautónak.

 

Tetten érték a tolvajokat

Egy autóból és egy tárolóból lopott az a két férfi, akiket Bólyban értek tetten a rendőrök.

 

Szemfüles szomszédok

A szomszédok éberségének köszönhetően nem tudott lopni az esztergomi családi házból R. Csaba.

 

Lebukott

A bűncselekmény helyszínén hagyta élettársa lakcímkártyáját a 44 éves dömösi férfi.