„Biztonság Hete” Somogyban is

2020. 09. 17., cs - 14:23
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A programsorozat célközönsége a fiatalok, a rendezvény elsősorban az ő figyelmüket hívja fel a napi veszélyek megelőzési lehetőségeire.

Az idén a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága (ORFK-OBB) úgy döntött, hogy az eseményeket az online térbe helyezi át.

A programhoz kapcsolódóan fogadja meg a Somogy Megyei Balesetmegelőzési Bizottság tanácsait az ittas vezetés veszélyeiről:

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Magyarországon zéró tolerancia van érvényben, tehát a vezetés megkezdése előtt a legcsekélyebb alkoholfogyasztás sem megengedett. Ennek oka, hogy a különböző közlekedésbiztonsági kísérletek egyértelműen bebizonyították, hogy a kismértékű alkoholfogyasztás is kedvezőtlenül befolyásolja az észlelési- és reakcióidőt, azaz hátrányosan hat a vezetési képességre. A baleseti statisztikai adatok negatív irányú alakulása mellett sajnos az ittasság terén igen magas a látencia.

Az alkoholos állapotban történő járművezetés, közlekedés társadalomra való veszélyessége rendkívül nagy, ezért a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai nagy hangsúlyt fektetnek az ittas járművezetők kiszűrésére.

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam