Biztonság Hete Várpalotán

2021. 09. 21., k - 14:39
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrségi programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a közlekedési helyzetek kockázataira.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság a Magyar Biztosítók Szövetségével együttműködve 2021. szeptember 20-26. közötti időszakban szervezi meg a Biztonság Hete programsorozatot, amely Várpalotán egy fokozott közlekedési ellenőrzéssel vette kezdetét. A rendőrök a belvárosban végeztek ellenőrzést 2021. szeptember 21-én délelőtt, amely során alkoholszondával ellenőrizték a járművezetőket, valamint a járművezetésre jogosító iratok meglétét, azok érvényességét. A közlekedési akció alatt az egyenruhások figyelték az elsőbbségadásra vonatkozó szabályok betartását, a passzív biztonsági eszköz használatát, valamint a kézben tartott mobiltelefon használatával közlekedő sofőröket. A komplex megelőzési rendezvény keretében a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai az óvodás korosztállyal játékos formában ismertetik a közlekedési szabályokat, az iskolás tanulók részére pedig előadások megtartásával közvetítik a tudást. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Meghalt a sofőr

Teljes szélességében lezárták a 4616-os út balesettel érintett szakaszát Abony térségében.

 

Kifosztás miatt felelhet

Az esztergomi rendőrök őrizetbe vették azt a 33 éves férfit, aki egy bisztróban eltulajdonította a sértett pénztárcáját.

 

Engedély nélkül vezettek

A rendőrök szabálysértési őrizetbe vettek két férfit, akik úgy vettek részt a közúti forgalomban, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkeznek.

 

Csiribí-csiribá

A Pest megyei rendőrök újabb veszélyes karavánokat tüntettek el a forgalomból.