Biztonságos közlekedésre nevelés az óvodában

2019. 12. 10., k - 14:13
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Befejeződött a rendőrség és a Tatabányai Otthon Segítünk Alapítvány közös programsorozata.

A program lényege, hogy az alapítvány által támogatott intézményekben, a nagycsoportos óvodások részére interaktív foglalkozások keretében kerül sor a rendőrség munkatársainak a közreműködésével a helyes közlekedésre nevelésre.

A Tatai Rendőrkapitányság munkatársai 2019. novemberében a város három óvodájában tartottak négy alkalommal interaktív előadássorozatot a nagycsoportosok részére. A 104 gyermek megismerkedhetett a gyalogosokra vonatkozó fontosabb közlekedési jelzőtáblákkal, azok jelentésével, valamint játékos formában sajátíthatták el a gyalogos és kerékpáros közlekedés alapvető szabályait.

A foglalkozások záróeseményén 2019. december 10-én délelőtt vizsgáztak az óvodások az eddig tanult ismeretekből. Az eseményen Milus Gábor r. ezredes rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte a gyermekeket és a jelenlévőket.

A szakemberek azt remélik, ha a kicsik már óvodás korban megtanulják és helyesen használják közlekedési ismereteiket, felnőtté válva rutinszerűen alkalmazzák majd, ezáltal a jelenleginél is kevesebb közúti baleset lehet a jövőben.

A vizsga jól sikerült, a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság valamennyi résztvevőt megajándékozott, az óvodák pedig ajándékutalványt is kaptak. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam