Biztonságos közlekedésre nevelés az óvodában

2019. 12. 10., k - 14:13
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Befejeződött a rendőrség és a Tatabányai Otthon Segítünk Alapítvány közös programsorozata.

A program lényege, hogy az alapítvány által támogatott intézményekben, a nagycsoportos óvodások részére interaktív foglalkozások keretében kerül sor a rendőrség munkatársainak a közreműködésével a helyes közlekedésre nevelésre.

A Tatai Rendőrkapitányság munkatársai 2019. novemberében a város három óvodájában tartottak négy alkalommal interaktív előadássorozatot a nagycsoportosok részére. A 104 gyermek megismerkedhetett a gyalogosokra vonatkozó fontosabb közlekedési jelzőtáblákkal, azok jelentésével, valamint játékos formában sajátíthatták el a gyalogos és kerékpáros közlekedés alapvető szabályait.

A foglalkozások záróeseményén 2019. december 10-én délelőtt vizsgáztak az óvodások az eddig tanult ismeretekből. Az eseményen Milus Gábor r. ezredes rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte a gyermekeket és a jelenlévőket.

A szakemberek azt remélik, ha a kicsik már óvodás korban megtanulják és helyesen használják közlekedési ismereteiket, felnőtté válva rutinszerűen alkalmazzák majd, ezáltal a jelenleginél is kevesebb közúti baleset lehet a jövőben.

A vizsga jól sikerült, a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság valamennyi résztvevőt megajándékozott, az óvodák pedig ajándékutalványt is kaptak. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 73 határsértő Csongrád-Csanád megyében szombaton. A rendőrök 48 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 9 személyt elfogtak, 30 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Lezárt akta: nem adott elsőbbséget

A bajai rendőrök vádemelést javasolnak azzal a férfivel szemben, aki közlekedési szabályt szegett, és ezért egy motoros megsérült.

 

Határsértőket tartóztattak fel Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Határsértő Tompánál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Tompánál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.