Biztonságosan az iskolába

2018. 09. 13., cs - 14:25
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A szekszárdi Baka István Általános Iskola elsősei vehették át elsőként Tolna megyében az Országos Baleset-megelőzési Bizottság által ajándékozott hátizsákot és üzenőfüzetet.

A tanévkezdés időszakában különösen fontos felhívni mind a gyermekek, mind a szülők figyelmét a biztonságos közlekedésre. Az idei tanévben az első baleset-megelőzési előadást 2018. szeptember 13-án tartották meg a szekszárdi Baka István Általános Iskola első osztályos tanulóinak.

 

 

kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az előadáson részt vett Bótáné Kiss Gabriella r. alezredes, a Tolna Megyei baleset-megelőzési Bizottság titkára, valamint Zádori László r. őrnagy, az Iskola Rendőreinek képviseletében. Gabi

A kicsik a gyalogos átkelőhelyek veszélyeiről, a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer használatának fontosságáról, továbbá az alapvető közlekedési szabályokról beszélgettek a rendőrökkel.

l.Gabi

A tanóra végén minden kisdiák átvehetett egy az Országos Baleset-megelőzési Bizottság által - az ország valamennyi elsősének - ajándékozott fényvisszaverőkkel ellátott "Biztonságosan az iskolába" feliratú hátizsákot és a kicsiknek készült üzenőfüzetet.

Zádori

képgyerekek


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

48 óra alatt 29

A zéró tolerancia ellenére a Veszprém megyei rendőrök huszonkilenc esetben intézkedtek ittas sofőrökkel szemben.

 

Rendőrkézen a betörő

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozói elfogták azt a férfit, aki egy Sajószentpéteri családi házhoz tartozó garázsba tört be.

 

Kicserélt rendszámok

A füzesabonyi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 34 éves besenyőtelki férfit.

 

Holtan találtak rájuk

Tiszafüredi otthonukban holtan találtak egy házaspárt, a haláluk körülményeit a rendőrség vizsgálja.

 

Balesetet okozott

Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát a sárisápi férfi ellen.

 

Illegális migránsok Ásotthalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.