BringaAkadémia Veszprémben

2018. 06. 14., cs - 10:51
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az egységes közlekedésbiztonsági nevelés a cél.

Elméleti kerékpáros közlekedésbiztonsági képzést tartott a Vuelta Sportiroda előadója 2018. június 13-án, az idei évben elsőként a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon. A programon azok az „iskola rendőrök”, polgárőrök és pedagógusok vettek részt, akik rendszeresen tartanak gyerekeknek közlekedésbiztonsági előadásokat. Az oktatás elsődleges célja az volt, hogy az általános és középiskolásoknak rendszeresen előadásokat tartók elsajátítsák azokat a pedagógiai módszereket, amelyek a gyalogos és kerékpáros közlekedésbiztonsági oktatáshoz szükségesek.

A BringaAkadémia képviselője, Abelovszky Tamás konkrét példákon keresztül mutatta be a programot. Előadásában ismertette, hogy a gyerekek korosztályokra bontva mire fogékonyak, hogyan kell nekik tanítani a KRESZ szabályait. Ezt követően pszichológiai szempontból is átbeszélték a korosztálybeli sajátosságokat.

A témák között szerepeltek a gyalogos és a kerékpáros közlekedés szabályai, illetve az oktatás során használható játékokat, feladatokat és prevenciós videoklipeket is bemutattak a jelenlévőknek.

A képzés módszertanával lehetővé válik a gyerekek egységes elvek szerinti közlekedésbiztonsági nevelése. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottság célja, hogy a megyében valamennyi „iskola rendőr” részt vehessen ezen a hasznos oktatáson.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Marihuána a kertben

Három férfi ellen indult eljárás, akik egy makói ingatlanban indiai kendert termesztettek.

 

Pásztorórákra adta ki lakását

A gyanú szerint egy 32 éves bakonykoppányi nő több személynek is rendelkezésre bocsátotta lakását annak érdekében, hogy ott prostitúciós tevékenységet folytassanak.