Bűn- és baleset-megelőzési programok a Pannónia-Ringen

2019. 07. 22., h - 12:23
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Egész napos programokkal várták az érdeklődőket a szakemberek Vas megyében.

A bűnügyi és a rendészeti szakterület munkatársai is képviseltették magukat az ostffyasszonyfai Pannónia-Ringen megtartott Családi Élménynapon. A különböző, tudásszintet felmérő tesztlapok kitöltése mellett munkatársaink számos más programmal is készültek az érdeklődőknek a vagyonvédelem és a közlekedésbiztonság témakörében.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának tagjai különböző játékos feladattal készültek a rendezvényre látogatók részére. A résztvevők kipróbálhatták a kerékpáros ügyességi pályát, a gokartpályát, valamint a különböző jelzőtáblákat és közlekedési szituációkat szemléltető kockakirakókat is. A szakemberek egy biztonságiöv-szimulátorral is érkeztek az eseményre. Sokan gondolják úgy, hogy a fizika törvényeit legyőzhetik, és pusztán kényelmi szempontokra hivatkozva nem tartják fontosnak a passzív biztonsági eszközök használatát. A biztonsági öv életmentő funkciójának szemléltetésére egyik legalkalmasabb eszköz a szimulátor, amelynek kipróbálásával a résztvevő megértheti, hogy már egy alacsony sebességű ütközésnél is fennáll a sérülés veszélye.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai szórólapokkal hívták fel a figyelmet a vagyonvédelem és áldozatvédelem fontosságára. A jelenlévőknek lehetőségük nyílt kipróbálni játékos formában az ittasságot, bódult állapotot szimuláló szemüveget is. A nap folyamán a kerékpár-tulajdonosok is regisztráltathatták biciklijüket a BikeSafe-program keretében. A regisztráció alkalmával minden, a kerékpárra vonatkozó adat rögzítésre kerül, amely egy esetleges későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a Rendőrség munkáját, és elősegíti azt, hogy a kétkerekű mihamarabb visszakerüljön jogos tulajdonosához.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök ötöt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, további tíz főt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.