Cél a gyalogosok láthatósága

2020. 09. 16., sze - 09:20
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a gyalogosok figyelmét hívja fel a Biztonság Hete harmadik napján.

Az őszi-téli időszakban kiemelten fontos a láthatósági szabályok betartása a gyalogosok részéről is, hiszen korábban sötétedik, valamint ilyenkor előszeretettel viselnek sötétebb színű ruhákat, amivel kevésbé tűnnek ki a környezetükből. E kettő kombinációja pedig különösen veszélyes lehet olyan útszakaszon, ahol nincs közvilágítás.

Nagyon fontos szabály, hogy éjszaka, vagy korlátozott látási viszonyok között, lakott területen kívül az úttesten, útpadkán, leállósávon tartózkodó gyalogosnak fényvisszaverő mellényt (ruházatot) kell viselnie.

A mellényen kívül más láthatóságot elősegítő eszközöket is ismerünk, amelyek ugyan nem helyettesíthetik azt, azonban kiváló szolgálatot tehetnek, akár a lakott területen belül közlekedő gyermekek és felnőttek esetében is. A cél, hogy szürkületben vagy sötétben a gyalogosok kitűnjenek a környezetükből, azért, hogy a járművezetők időben észleljék őket.

Ne feledjék! Mindenkit hazavárnak!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

18 embert fogtak el a rendőrök

Egy román kisbuszt vezettek ki a Pest megyei rendőrök, a sofőrt és társát, valamint 16, magát afgán állampolgárnak valló migránst állítottak elő.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.