Cél a megelőzés

2018. 02. 15., cs - 09:24
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök Jász-Nagykun-Szolnok megyében - a balesetek megelőzésének érdekében - télen, zord időjárási körülmények között is ellenőrzik az utakon közlekedőket.

A rendőrök az ittas sofőrök kiszűrése mellett, felhívják a figyelmet a téli közlekedés szabályainak betartására, az óvatos és körültekintő közlekedés fontosságára.

A napokban az átlagosnál több csapadék hullott, a hőmérséklet fagypont alá esett, amelytől az úttestek felülete - különösen az árnyékos vagy nyílt területeken – jegessé vált. A fagyos úttesten való közlekedéskor megnő a jármű megcsúszásának veszélye, különösen fékezéskor, valamint útkanyarulatokban való haladáskor. A járművezetők egy része nem figyel oda a megváltozott útviszonyokra, nem ismeri fel az abban rejlő veszélyeket.

Felhívjuk a járművezetők és a gyalogosok figyelmét, hogy lakott területen belül és kívül egyaránt a KRESZ által engedélyezettnél lassabban és óvatosabban kell közlekedni az úttesten és a járdákon egyaránt, hiszen alkalmazkodni kell a megváltozott útviszonyokhoz.

A járművezetőnek óvatosabban kell a jármű gyorsítását, lassítását elvégezni, a fékpedált különös gondossággal kell kezelni. Még jobban figyeljen arra, hogy megfelelő követési távolságot tartson az előtte haladó jármű mögött, hogy annak bármilyen okból történő váratlan manővere esetén is biztonságosan meg tudjon állni.

Amennyiben segítségre szorulnak, haladéktalanul hívják a 112-es segélyhívó számot!  

A téli közlekedés szabályairól bővebben ITT olvashatnak!

 

 

Kellő óvatosságot kérünk, és balesetmentes közlekedést kívánunk!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy órán belül elfogták

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki lőfegyverrel akart trafikot rabolni Pécsett.

 

Használaton kívüli benzinkútról loptak

A kisteleki nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki azt a három baksi férfit, akik különböző műszaki cikkeket, gépkocsialkatrészeket, csaptelepeket és radiátorokat vittek el egy használaton kívüli pusztaszeri benzinkútról.

 

Őrizetben

A Pest megyei nyomozók egy 24 éves pándi férfi ellen indítottak eljárást emberölés és súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt.

 

Megszólalt a riasztó, lebukott a tolvaj

Velencén, egy építés alatt álló ingatlanból akart egy férfi eltulajdonítani kábeleket, szigetelőanyagokat, alkatrészeket, ám a riasztó berendezés megszólalt és a tulajdonos bejelentésére a járőrök a helyszín közelében elfogták a tettest.