Cél a megelőzés

2018. 02. 15., cs - 09:24
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök Jász-Nagykun-Szolnok megyében - a balesetek megelőzésének érdekében - télen, zord időjárási körülmények között is ellenőrzik az utakon közlekedőket.

A rendőrök az ittas sofőrök kiszűrése mellett, felhívják a figyelmet a téli közlekedés szabályainak betartására, az óvatos és körültekintő közlekedés fontosságára.

A napokban az átlagosnál több csapadék hullott, a hőmérséklet fagypont alá esett, amelytől az úttestek felülete - különösen az árnyékos vagy nyílt területeken – jegessé vált. A fagyos úttesten való közlekedéskor megnő a jármű megcsúszásának veszélye, különösen fékezéskor, valamint útkanyarulatokban való haladáskor. A járművezetők egy része nem figyel oda a megváltozott útviszonyokra, nem ismeri fel az abban rejlő veszélyeket.

Felhívjuk a járművezetők és a gyalogosok figyelmét, hogy lakott területen belül és kívül egyaránt a KRESZ által engedélyezettnél lassabban és óvatosabban kell közlekedni az úttesten és a járdákon egyaránt, hiszen alkalmazkodni kell a megváltozott útviszonyokhoz.

A járművezetőnek óvatosabban kell a jármű gyorsítását, lassítását elvégezni, a fékpedált különös gondossággal kell kezelni. Még jobban figyeljen arra, hogy megfelelő követési távolságot tartson az előtte haladó jármű mögött, hogy annak bármilyen okból történő váratlan manővere esetén is biztonságosan meg tudjon állni.

Amennyiben segítségre szorulnak, haladéktalanul hívják a 112-es segélyhívó számot!  

A téli közlekedés szabályairól bővebben ITT olvashatnak!

 

 

Kellő óvatosságot kérünk, és balesetmentes közlekedést kívánunk!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.