Célba ért üzenet

2018. 11. 30., p - 13:34
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Jubileumi díszelőadásra hívták a fiatalokat „Üzenet a biztonságért” elnevezésű roadshow szervezői Szolnokon.

Látványos, művészi és elgondolkodtató előadás szemtanúi lehettek azok az általános és középiskolások, akik megtekintették 2018. november 29-én a New Step Fitnesz Táncstúdió Üzenet Táncszínház csapatának jubileumi gáláját. A csapat két éve Szolnokról indult országjáró körútjára, amelyet az ORFK-OBB-vel közösen szervezett, hogy a táncelőadásokon keresztül felhívják a fiatalok figyelmét a rájuk leselkedő veszélyhelyzetekre.

Eddig több mint tízezer diák láthatta fellépéseiket országszerte. Előadásaik többek között a bántalmazásról, a családon belüli erőszakról, a kirekesztésről, a "diszkóbalesetekről", a függőségről, a drogfogyasztásról szólnak. Táncukkal gondolatokat ébresztenek, amelyeket bűn- és baleset-megelőzési előadók segítenek értelmezni az előadások közötti szünetekben a nézők soraiban ülő fiatalok számára.

Így volt ez a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban tartott rendezvényen is, amelyen Óberling József rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője, Dr. Urbán Zoltán r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere Szalay Ferenc köszönte meg a lányok és felkészítőik fáradhatatlan munkáját. A turné és közös figyelemfelhívás a jövőben is folytatódik.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Bukovszki József

A Komáromi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a 74 éves férfi eltűnése ügyében.

 

Árokba lökte a motorost

A 31-es számú főúton történt balesetben megsérült motorosnak a Készenléti Rendőrség szolgálaton kívüli munkatársa segített.  

 

Siklóernyős zuhant le

Iszkaszentgyörgy mellett zuhant le egy mezőgazdasági földterületre a siklóernyős.

 

Maszkot viselt a szeméremsértő

A XXII. kerületi rendőrök keresik azt a férfit, aki a gyanú szerint egy fiatal lány előtt szeméremsértő módon viselkedett.

 

Letartóztatták

30 napig biztosan rács mögött marad az a nő, aki társával idős embereket megtévesztve lopott több alkalommal Oroszlányon.