Célunk, hogy munkahelyéről is mindenki hazaérjen!

2019. 09. 19., cs - 15:07
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottság titkára tartott prevenciós előadást egy cég munkavállalóinak Győrben.

Rosta Roland rendőr őrnagy, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottság titkára vendég előadóként vett részt, egy energiaszolgáltató vállalat balesetmegelőzési hetének rendezvényén 2019. szeptember 18-án.

Az őrnagy előadásában tájékoztatta a megjelenteket a megyénkben történt balesetek bekövetkeztének körülményeiről, a megelőzés lehetőségeiről, továbbá a rendőrök balesetmegelőzési munkájának jelentőségéről.

Az elmúlt hetek személyi sérüléssel járó és halálos kimenetelű baleseteinek tükrében, az előadó kiemelten felhívta a résztvevők figyelmet arra, hogy:

  • Az őszi időjárás beköszöntével markáns időjárás-változások tapasztalhatóak. Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk az időjárás-változások, a meleg és hidegfrontok hatásaival és mindenkor ennek tudatában közlekedjünk. Az érzékenység szintjei, valamint a kiváltott reakciók egyénenként eltérőek lehetnek, idegesség kimerültség, levertség, szív- és keringési zavarok léphetnek fel.
  • Soha ne üljünk fáradtan a volán mögé, ne kockáztassuk sem a saját, sem pedig mások életét, vagy testi épségét!
  • Amennyiben hosszabb útra indulunk, rendszeresen tartsunk pihenőt!
  • A járművünk sebességét és a követési távolságot mindig a forgalmi, az időjárási és a látási, illetve útviszonyoknak megfelelően válasszuk meg!
  • A megnövekedett forgalomban a lassúbb haladás mellett legfontosabb a követési távolság növelése.
  • A biztonságos közlekedés érdekében az előttünk haladótól olyan távolságot tartsunk mindig, hogy járművünkkel annak hirtelen fékezése esetén is meg tudjunk állni!
  • A gépkocsival közlekedők a gyalogos-átkelőhelyek közelében figyelmesen és körültekintő módon vezessenek! Minden körülmények között tartsák be a KRESZ által előírt szabályokat!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a csaló

Több, mint félmillió forint kárt okozott az a 40 éves pécsi férfi, akit a nagyatádi rendőrök őrizetbe vettek.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 06010/3878/2017. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Megverte, megfenyegette iskolatársát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amiben egy fiatalkorú fiú - vélt sérelme miatt - iskolatársát a helyi kiserdőbe csalta, ahol megverte és meg is fenyegette.  

 

Rablás Kalocsán

A rendőrök őrizetbe vették a 27 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

Ittasan vezetett

A Jászberényi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.