Csúsznak az utak Baranyában

2020. 10. 20., k - 12:59
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Az őszi időjárás beköszöntével az éjszakai fagyok miatt az úttest csúszóssá válhat – figyelmeztet a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Baranya megye közútjain 2020. október 12-e és 19-e között összesen nyolcan sérültek meg közúti közlekedési balesetben. Az elmúlt héten az előző év hasonló időszakához képest 14-gyel csökkent a balesetek száma, összesen 41 közlekedési baleset történt, amelyből nyolc személyi sérüléssel járó, míg 33 anyagi káros volt.

A személyi sérüléses balesetek öt esetben súlyos, három esetben pedig könnyű sérüléssel végződtek. A balesetek során összesen kilencen sérültek meg.

Az elmúlt héten ismét a sebesség nem megfelelő alkalmazása szerepelt az első helyen a legfőbb baleseti okok között, de történt baleset szabálytalan kanyarodás, gyalogoshiba és figyelmetlen vezetés miatt is.

Az évszakkal együtt járó változások jelentős hatást gyakorolnak a közúti közlekedésre is, hiszen kedvezőtlenebbé válnak az út-, az időjárási- és a látási viszonyok. Fontos, hogy a járművezetők mindig az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárműveiket, próbáljanak meg fokozatosan alkalmazkodni a megváltozott látási és útviszonyokhoz, tekintettel az esetleges ködös, esős időjárásra.

Kérjük, tartsák be a közlekedési szabályokat, különös figyelmet fordítva a sebességhatárok betartására, hiszen az úttestre lehullott falevelek jelentős közlekedésbiztonsági kockázatot jelenthetnek, különösen akkor, ha a reggeli pára, eső, vagy más csapadék miatt azok csúszóssá válnak. 

 

"… hogy mindenki hazaérjen!"

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: anya és fia fosztotta ki

Három bűncselekmény miatt folytattak nyomozást a Bács-Kiskun megyei rendőrök. Az ügyet lezárták, és az iratokat átadták a főügyészségnek.