Döntsön: iszik vagy vezet!

2019. 06. 11., k - 08:10
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Komárom-Esztergom megyében továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az egyenruhások az ittas vezetők kiszűrésére.

A rendőrök tíz ittas sofőrrel szemben intézkedtek 24 óra alatt Komárom-Esztergom megyében. A Dorogi, a Kisbéri, a Komáromi, az Oroszlányi és a Tatai Rendőrkapitányság járőrei is szűrtek ki ittas járművezetőket a forgalomból.

A szeszes ital és a bódító hatású szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést: növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, így megnő a baleseti kockázat.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy gépjárművet csak az vezethet, aki nem áll vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt, illetve szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. 

Az ittasan bekövetkezett balesetek megelőzésére a tömegközlekedési eszközök, taxi igénybevétele vagy a szórakozó társaságban egy aznap este alkoholt nem fogyasztó „bulisofőr” is megoldást jelent.

A rendőrség kéri, hogy saját és mások testi épségének megóvása érdekében ne fogyasszanak alkoholt, mielőtt volán mögé ülnek.

 

... hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás miatt őrizetben

A ceglédi rendőrök gyanúsítottként kihallgattak és őrizetbe vettek egy jászkarajenői férfit.