Elkezdődött a „Biztonság Hete”

2018. 09. 18., k - 09:26
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A programsorozat első helyszínét Eger adta Heves megyében.

A „Családok Éve” keretein belül az ORFK-OBB (Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság) és a MABISZ (Magyar Biztosítók Országos Szövetsége) 2018. szeptember 17-22. közötti időszakra hirdette meg a „Biztonság Hete” elnevezésű programsorozatát figyelemfelhívó céllal, a balesetmegelőzés jegyében.

A legtöbb baleset tudatos magatartással, megfelelő odafigyeléssel és a szabályok betartásával megelőzhető, életünk így biztonságosabbá tehető. Erre irányítja rá a figyelmet az említett programsorozat, melynek első napján a Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya egy közlekedésbiztonsági nyílt napot tartott 2018. szeptember 17-én az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban és környékén.

Öt egri általános iskola negyedik évfolyamos tanulói mérhették össze közlekedési ismereteiket játékos formában.

A 115 diák KRESZ elméleti feladatlapot és bűnmegelőzési TOTO-t töltött ki, kerékpáros ügyességi pályát illetve ittasságot szimuláló szemüvegeket viselve gyalogos útvonalat teljesített, KRESZ kockát rakott ki időre, valamint bűncselekménnyel kapcsolatos szituációs játékban vett részt. A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság további három gyakorlati helyszínnel színesítette a feladatokat.

Az érdeklődők hasznos tanácsokat is kaptak a szabályos gyalogos és kerékpáros közlekedéssel kapcsolatban.

Emellett közelebbről megnézhették a rendőrautót, rendőrmotort, bűnmegelőzési kisbuszt, valamint egy interaktív robot bemutatót is láthattak.

A nagysikerű vetélkedőn az alábbi eredmények születtek:

  1. Szent Imre Katolikus Általános Iskola Kossuth Lajos úti Tagiskolája
  2. Kemény Ferenc Általános Iskola
  3. Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános Iskola
  4. Szent Imre Katolikus Általános Iskola
  5. Lenkey János Általános Iskola

Valamennyi diák értékes, közlekedésbiztonsági egységcsomagot (kerékpáros bukósisak, protektor, láthatósági mellény, stb.) kapott a Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság jóvoltából.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.

 

Nyílt nap Körmenden

Ismét nyílt napot tartottak a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban január 8-án.