Elkezdődött a „Biztonság Hete”

2018. 09. 18., k - 09:26
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A programsorozat első helyszínét Eger adta Heves megyében.

A „Családok Éve” keretein belül az ORFK-OBB (Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság) és a MABISZ (Magyar Biztosítók Országos Szövetsége) 2018. szeptember 17-22. közötti időszakra hirdette meg a „Biztonság Hete” elnevezésű programsorozatát figyelemfelhívó céllal, a balesetmegelőzés jegyében.

A legtöbb baleset tudatos magatartással, megfelelő odafigyeléssel és a szabályok betartásával megelőzhető, életünk így biztonságosabbá tehető. Erre irányítja rá a figyelmet az említett programsorozat, melynek első napján a Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya egy közlekedésbiztonsági nyílt napot tartott 2018. szeptember 17-én az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban és környékén.

Öt egri általános iskola negyedik évfolyamos tanulói mérhették össze közlekedési ismereteiket játékos formában.

A 115 diák KRESZ elméleti feladatlapot és bűnmegelőzési TOTO-t töltött ki, kerékpáros ügyességi pályát illetve ittasságot szimuláló szemüvegeket viselve gyalogos útvonalat teljesített, KRESZ kockát rakott ki időre, valamint bűncselekménnyel kapcsolatos szituációs játékban vett részt. A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság további három gyakorlati helyszínnel színesítette a feladatokat.

Az érdeklődők hasznos tanácsokat is kaptak a szabályos gyalogos és kerékpáros közlekedéssel kapcsolatban.

Emellett közelebbről megnézhették a rendőrautót, rendőrmotort, bűnmegelőzési kisbuszt, valamint egy interaktív robot bemutatót is láthattak.

A nagysikerű vetélkedőn az alábbi eredmények születtek:

  1. Szent Imre Katolikus Általános Iskola Kossuth Lajos úti Tagiskolája
  2. Kemény Ferenc Általános Iskola
  3. Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános Iskola
  4. Szent Imre Katolikus Általános Iskola
  5. Lenkey János Általános Iskola

Valamennyi diák értékes, közlekedésbiztonsági egységcsomagot (kerékpáros bukósisak, protektor, láthatósági mellény, stb.) kapott a Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság jóvoltából.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy órán belül elfogták

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki lőfegyverrel akart trafikot rabolni Pécsett.

 

Használaton kívüli benzinkútról loptak

A kisteleki nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki azt a három baksi férfit, akik különböző műszaki cikkeket, gépkocsialkatrészeket, csaptelepeket és radiátorokat vittek el egy használaton kívüli pusztaszeri benzinkútról.

 

Őrizetben

A Pest megyei nyomozók egy 24 éves pándi férfi ellen indítottak eljárást emberölés és súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt.

 

Megszólalt a riasztó, lebukott a tolvaj

Velencén, egy építés alatt álló ingatlanból akart egy férfi eltulajdonítani kábeleket, szigetelőanyagokat, alkatrészeket, ám a riasztó berendezés megszólalt és a tulajdonos bejelentésére a járőrök a helyszín közelében elfogták a tettest.