Előtérben az óvodások

2019. 11. 07., cs - 07:04
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök Tatán is elindították a biztonságos közlekedésre nevelés az óvodában programsorozat.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és a Tatabányai Otthon Segítünk Alapítvány együttműködése alapján a rendőrség Tatán is elindította a gyermekek biztonságos közlekedését szolgáló programsorozatot.

A program lényege, hogy az alapítvány által támogatott intézményekben, a nagycsoportos óvodások részére interaktív foglalkozások keretében a rendőrség munkatársainak bevonásával tanítják meg a gyermekeket a biztonságos közlekedésre.

Az első foglalkozásra 2019. november 5-én a Kertvárosi és a Juniorka, míg 6-án a Fürdő utcai óvodákban került sor. A nagycsoportosok megismerkedtek a közlekedési táblákkal és azok jelentésével. Játékos formában sajátították el a gyalogos és kerékpáros közlekedés alapvető szabályait.   

A szakemberek azt remélik, ha a kicsik már óvodás korban megtanulják és helyesen használják közlekedési ismereteiket, felnőtté válva rutinszerűen alkalmazzák majd azokat, ezáltal a jelenleginél is jóval kevesebb közúti közlekedési baleset történhet majd a jövőben.

1

2


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Azonosították a rendőrök

Először nem tulajdonított jelentőséget a szerinte mindennapos szituációnak, később szánta-bánta a közúti veszélyeztetést.

 

Marokkói migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.