Előzzük meg együtt a baleseteket

2019. 11. 11., h - 13:15
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság idén is részt vesz a Látni és látszani 2019 – egymásért kampányban.

Az őszi, téli időszakban a járművezetők egyik fontos felelőssége, hogy gondoskodjanak járművük felkészítéséről, illetve kellő figyelmet fordítsanak a saját látásukra is. Ennek kihangsúlyozása érdekében az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottsága idén is meghirdette a Látni és látszani 2019 – egymásért kampányt, amely 2019. december 15-ig tart.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a megváltozott időjárási-, látási-, és útviszonyokra tekintettel vezessenek. A járműveket át kell vizsgáltatni; fontos a futómű, az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás, a fékrendszer ellenőrzése, a jól működő ablaktörlő, a jégkaparó, a jégoldó spray és a megfelelő ablakmosó folyadék vagy a páramentesítő használata.

A Látni és látszani kampány weboldalán megtalálható azoknak a benzinkutak, szervizek és optikusok elérhetősége, akik a gépjárművek, illetőleg a gépjárművezetők látás vizsgálatában térítésmentesen segítséget nyújtanak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőségekkel. Vizsgáltassák át az autójuk világító és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsát, valamint ellenőriztessék a látásukat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a rablók

A pétervásárai rendőrök rövid időn belül elfogták a két szentdomonkosi fiatalt.