Első helyen a láthatóság

2020. 02. 06., cs - 11:45
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Óvodába látogattak el a balesetmegelőzési szakemberek Nógrád megyében.

A Salgótarjáni Összevont Óvoda Nyitnikék Tagóvodájában tartottak játékos balesetmegelőzési foglalkozást a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság szakemberei a napokban.

A foglalkozások során a gyerekek megismerhették a rendőrség feladatait, a rendőri hivatást, valamint azokat a szabályokat, amelyeket már nekik is tudniuk kell. A fő téma a láthatóság volt, melynek során bemutatták azokat az eszközöket, amiket már az óvodások is használhatnak, és amelyekkel a közlekedésük során jól láthatóvá tehetik magukat. A szakemberek ezen túl az óvoda oktatóeszközeinek segítségével megmutathatták a közlekedési jelzőlámpa jelzéseinek jelentését, illetve gyakoroltathatták a gyerekekkel a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen való szabályos és biztonságos áthaladást is.

A rendőrség fontosnak tartja a gyermekek közlekedésre nevelését egészen kicsi kortól, hiszen az ilyen foglalkozások az évek folyamán egymásra épülve később egy tudatosabb közlekedési morál megteremtését feltételezi majd a résztvevőknél.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Tiszaszigetnél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Öt határsértő egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kocsifeltörők a strandoknál

Balatonfűzfőről érkezett bejelentés a rendőrségre június 27-én arról, hogy délután az egyik helyi strand parkolójában a bejelentő autóját ismeretlen elkövető feltörte, és abból műszaki cikkeket, valamint készpénzt lopott el. Mint kiderült, sorozatbűnözők ténykedtek a környéken.

 

Vizsgán a lovasok

A lovas járőrök tanfolyamán részt vevők elérkeztek a II. vizsgához. A megjelent elöljárók is növelték a vizsga­drukkot: Kuczik János Zoltán dandártábornok, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség (KR) parancsnoka és Nagy György ezredes, a KR Különleges Szolgálatok Igazgatóságának igazgatója. Az átrendelő szervek képviseletében Sipos Gyula vezérőrnagy, a Zala, Vereckei Csaba Iván dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője érkezett.

 

Kiapadhatatlan tűz a tűzszerésznél

A Készenléti Rendőrség Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóság Tűzszerész Szolgálat robbanóanyag-kereső kutyavezetői közül az egyetlen női tűzszerész üdítő színfoltja a férfitársaságnak. Ádám Zsófia őrmester korát meghazudtolva sokéves tapasztalatot szerzett a kutyázás terén, a tűzszerészismereteket pedig kiváló rajttal csipegeti fel.

 

Oda-vissza bemérték

Közlekedésrendészeti akciót tartottak a rendőrök Baranyában. Volt olyan, aki kétszer is gyorsan hajtott, amikor a sebességmérő műszer felvételt készített róla.