Érj haza! Várnak.

2019. 10. 19., szo - 14:50
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A motoros balesetek megelőzése érdekében a Veszprémi Rendőrkapitányság két figyelemfelhívó táblát helyezett ki a cseszneki szerpentinen.

A Veszprémi Rendőrkapitányság  2019-ben is feladatként tűzte ki, hogy az illetékességi területükön csökkentsék a közúti közlekedési balesetek számát. Az elmúlt időszakban azonban a 82-es számú főúton, Cseszneknél található szerpentines útszakaszon több motoros baleset történt, melyek közül kettő halálos áldozatot követelt. Ezután döntött úgy a rendőrség, hogy a helyi és a megyei balesetmegelőzési bizottsággal, valamint civil szervezetek támogatásával az érintett útszakaszon figyelemfelhívó táblákat helyez el. Az elkészült táblákat  2019. október 18-án sajtónyilvánosság előtt adták át, melyeket római katolikus szertartás keretében Zsebe Attila diakónus megáldott. A rendezvényen Adamovics László rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője hangsúlyozta, hogy a balesetek megelőzése továbbra is kiemelt feladatuk, és minden eszközt bevetnek annak érdekében, hogy a Veszprémi Rendőrkapitányság területén minél kevesebb személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történjen. Felhívta továbbá a figyelmet a közúti közlekedési szabályok és a sebességhatárok betartásának fontosságára, hiszen sok baleset elkerülhető lenne, ha a járművezető mindig az út-, időjárási és látási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel közlekedne.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenegy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Csomagtartóban bújtak el

A soproni rendőrök négy illegális migránsra bukkantak egy Ausztria felé tartó személygépkocsiban.

 

Illegális migránsok Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba kilenc migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.