Fehér péntek

2019. 04. 14., v - 16:33
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprémi Rendőrkapitányság baleset-megelőzési rendezvényén közlekedési szakemberek beszéltek a biztonságos közlekedésről.

A Veszprémi Rendőrkapitányság 2014-ben indította útjára az Egy másodpercen múlik az élet elnevezésű baleset-megelőzési előadássorozatot. Az elmúlt 5 évben a program számos középiskolába, felsőoktatási intézménybe, önkormányzathoz és vállalathoz jutott el. A 2019. április 12-én a Veszprém Arénában megtartott Fehér péntek című rendezvényen a szervezők a prevenciós programban részt vevő szakemberekkel közösen átbeszélték a korábbi évek tapasztalatait azzal a céllal, hogy a baleset-megelőzés még hatékonyabbá váljon.

A rendezvényen felszólalt Anda György rendőr ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, Porga Gyula, Veszprém város polgármestere és Adamovics László rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.

A felszólalók egyetértettek abban, hogy a balesetek megelőzése össztársadalmi feladat, ezért közösen kell tenni azért, hogy a közlekedési morál pozitív irányba változzon.

A Veszprémi Rendőrkapitányság az eseményt megelőzően pályázatot hirdetett, melyben arra kérték a lakosságot, hogy mutassák be, mit gondolnak a közlekedési szokásokról, a baleseti helyzetről és mit tennének a balesetek számának visszaszorítása érdekében. A rendezvényen a felhívásra érkezett pályamunkák közül négy kiválasztott pályázó mutatta be tapasztalatait, amelyet a közlekedés során átélnek. A pályázók kiemelték, hogy a biztonságos közlekedésre való nevelést már gyerekkorban el kell kezdeni, és ajánlották, hogy a vezetési rutinnal még nem rendelkező friss jogosítványosok vegyenek részt egy vezetéstechnikai tréningen, hogy járműkezelési gyakorlati ismereteik elmélyedjenek és biztonságosan vehessenek részt a közúti forgalomban.

A program végén Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós, a Veszprémi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője bemutatta legújabb baleset-megelőzési kisfilmjét, majd a rendezvényt vezetéstechnikai bemutató zárta.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Több nőt is inzultált

A csepeli rendőrök elfogták azt a férfit, aki öt nővel szemben is szeméremsértő módon viselkedett.

 

Körözött Peugeot Makón

A rendőrök a szlovén hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le Makó belterületén.