Fehér péntek

2019. 04. 14., v - 16:33
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprémi Rendőrkapitányság baleset-megelőzési rendezvényén közlekedési szakemberek beszéltek a biztonságos közlekedésről.

A Veszprémi Rendőrkapitányság 2014-ben indította útjára az Egy másodpercen múlik az élet elnevezésű baleset-megelőzési előadássorozatot. Az elmúlt 5 évben a program számos középiskolába, felsőoktatási intézménybe, önkormányzathoz és vállalathoz jutott el. A 2019. április 12-én a Veszprém Arénában megtartott Fehér péntek című rendezvényen a szervezők a prevenciós programban részt vevő szakemberekkel közösen átbeszélték a korábbi évek tapasztalatait azzal a céllal, hogy a baleset-megelőzés még hatékonyabbá váljon.

A rendezvényen felszólalt Anda György rendőr ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, Porga Gyula, Veszprém város polgármestere és Adamovics László rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.

A felszólalók egyetértettek abban, hogy a balesetek megelőzése össztársadalmi feladat, ezért közösen kell tenni azért, hogy a közlekedési morál pozitív irányba változzon.

A Veszprémi Rendőrkapitányság az eseményt megelőzően pályázatot hirdetett, melyben arra kérték a lakosságot, hogy mutassák be, mit gondolnak a közlekedési szokásokról, a baleseti helyzetről és mit tennének a balesetek számának visszaszorítása érdekében. A rendezvényen a felhívásra érkezett pályamunkák közül négy kiválasztott pályázó mutatta be tapasztalatait, amelyet a közlekedés során átélnek. A pályázók kiemelték, hogy a biztonságos közlekedésre való nevelést már gyerekkorban el kell kezdeni, és ajánlották, hogy a vezetési rutinnal még nem rendelkező friss jogosítványosok vegyenek részt egy vezetéstechnikai tréningen, hogy járműkezelési gyakorlati ismereteik elmélyedjenek és biztonságosan vehessenek részt a közúti forgalomban.

A program végén Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós, a Veszprémi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője bemutatta legújabb baleset-megelőzési kisfilmjét, majd a rendezvényt vezetéstechnikai bemutató zárta.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Húsvéti határforgalom Csongrád megyében

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a hazai és szomszédos országok társszerveivel együttműködve felkészült a húsvéti ünnepek miatti jelentős forgalom kezelésére.

 

Több hiba

A személygépkocsi vezetője Kunmadarason elütötte a lányt, majd továbbhajtott. A rendőrök Túrkevén fogták el a gyanúsítottat.

 

8 bűncselekmény

A szolnoki nyomozók őrizetbe vették azt a férfit, aki az elmúlt hónapokban közel egy tucatnyi lopást és betörést követett el Szolnokon és környékén.

 

Forgalomterelés a 42-es számú főúton

Megnövekedett a határátlépés és várakozás ideje a román határszakaszon, emiatt a személygépjárművek forgalmának terelésére kell számítani a 42-es számú főúton Hajdú-Bihar megyében.