Figyelemfelkeltő piktogramok Püspökladányban

2020. 06. 23., k - 14:10
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Cél, a gyalogos-átkelőhelyeken történő biztonságos áthaladás.

A rendőrök a helyi Városüzemeltető és Gyógyfürdő Kft. munkatársaival közösen - a Püspökladány Város Önkormányzata egyetértésével - figyelemfelhívó piktogramokat festettek fel a település több pontján 2020. június 23-án.

A baleset-megelőzési kampány célja az, hogy a közlekedők mielőtt lelépnek a gyalogos-átkelőhelyre, alaposan nézzenek szét, és győződjenek meg annak biztonságosságáról. Annak érdekében azonban, hogy megfelelően körül tudjanak tekinteni, a figyelmüket az adott helyzetre kell koncentrálniuk, melyet megnehezíthet a mobiltelefon vagy a fülhallgató használata.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság felhívja a járművezetők és gyalogosok figyelmét, hogy a balesetek elkerüléséért maguk a közlekedők tehetnek a legtöbbet. Fontos, hogy türelmesen, toleránsan és szabálykövetően közlekedjenek!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vizsgán a lovasok

A lovas járőrök tanfolyamán részt vevők elérkeztek a II. vizsgához. A megjelent elöljárók is növelték a vizsga­drukkot: Kuczik János Zoltán dandártábornok, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség (KR) parancsnoka és Nagy György ezredes, a KR Különleges Szolgálatok Igazgatóságának igazgatója. Az átrendelő szervek képviseletében Sipos Gyula vezérőrnagy, a Zala, Vereckei Csaba Iván dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője érkezett.

 

Kiapadhatatlan tűz a tűzszerésznél

A Készenléti Rendőrség Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóság Tűzszerész Szolgálat robbanóanyag-kereső kutyavezetői közül az egyetlen női tűzszerész üdítő színfoltja a férfitársaságnak. Ádám Zsófia őrmester korát meghazudtolva sokéves tapasztalatot szerzett a kutyázás terén, a tűzszerészismereteket pedig kiváló rajttal csipegeti fel.

 

Oda-vissza bemérték

Közlekedésrendészeti akciót tartottak a rendőrök Baranyában. Volt olyan, aki kétszer is gyorsan hajtott, amikor a sebességmérő műszer felvételt készített róla.

 

Potyautas egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Piros lámpán és záróvonalon át

Balesetveszélyesen közlekedő, korábbi halálos balesetek helyszínén tilosban előző, útépítésnél forgalmat irányító lámpák piros jelzésén áthaladó autósokkal szemben intézkedtek a Békés megyei rendőrök.